Във връзка с обявения днес като национален протест на енергетици

...
Във връзка с обявения днес като национален протест на енергетици
Коментари Харесай

Напрежение! Мощен протест сковава България, от КНСБ се обърнаха към политици: Не ви искаме тук!

Във връзка с оповестения през днешния ден като народен митинг на енергетици и миньори ръководителят на Федерацията на самостоятелните синдикати на миньорите към КНСБ Валентин Вълчев насочи апел да няма политическа интервенция. Той моли да се приказва „ единствено за бъдещето на енергетиката и минното дело в България “, както и „ да не се злоупотребява с дейностите на сътрудниците “.
По-малко политика, по-малко съпричастност, акцентира Вълчев в коментар за Българска телеграфна агенция. И посочи, че днешната акция не е синдикална.
Ще подкрепим и постоянно поддържаме дейностите на миньорите в „ Марица Изток “ и в Югозападна България, както и енергетиците на двете места, само че ние в политическите игри, които стават сега, няма да влезем, съобщи Вълчев. Той твърди, че акцията се провежда от „ политическа партия, която е в съпротива “. И добави: „ За мен има политически колорит, политически привкус “.
По думите на Вълчев енергетици и миньори не престават да упорстват да се подхващат дейности за изтеглянето на Териториалните проекти за обективен преход, които бяха импортирани в края на септември в Европейската комисия.
Колегите желаят в тях да бъдат записани през идващите години какви количества създадена електрическа енергия от въглищни мощности ще има и какви количества въглища ще са нужни, посочи той.
В своя позиция от през вчерашния ден КНСБ показаха, че забавянето на дейностите и неналичието на дейна връзка с протестиращите водят до заплахата да прераснат в ефикасни протестни дейности.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР