Във връзка с идеите за започване на учебната година преди

...
Във връзка с идеите за започване на учебната година преди
Коментари Харесай

Учителите не искат дълга учебна година

Във връзка с концепциите за започване на образователната година преди 15 септември, 89,7% от учителите не поддържат тази концепция, като този спор отпада и е следващият с безсмислени причини.

Това демонстрира национално изследване на Синдикат " Образование "  към КТ " Подкрепа ".

Постоянното удължение на образователното време през последните 10 години, неимоверно много натоварва българските учители, като това увеличава равнищата на професионалния стрес и прагаряне в учителската специалност.

В развой на европейско проучване е нарасналият бърнаут резултат при работата в електроно образование от разстояние, показват от Синдиката.

По отношение на имунизацията на учителите изследването демонстрира, че 42,5% от работещите в системата биха се ваксинирали. Всъщност в доста градове този развой стартира и върви, въпреки и постепенно, в стройна организация.

Безспорни са изгодите от имунизациите в международен мащаб, нещо, което науката е доказвала през доста епохи. При изискване, че имунизациите са доброволни, Синдикат " Образование " ще адмирира имунизирането, само че при гарантиране доброволния принцип и запазването на престижа на учителя.

От Синдикат " Образование "  призовават МОН да назначи повече педагози и експерти, които да не преподават директно, а да се занимават с учениците в извънкласните действия, както се случва във Финландия, Дания, Англия и доста други страни, за да няма претоварване на учителите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР