Във връзка с бурния интерес към ChatGPT Microsoft проведе анкета

...
Във връзка с бурния интерес към ChatGPT Microsoft проведе анкета
Коментари Харесай

Microsoft: Офис служителите по света мечтаят да прехвърлят рутинната работа на изкуствен интелект

Във връзка с бурния интерес към ChatGPT Microsoft организира анкета измежду над 4000 офис чиновници на всички равнища в Съединени американски щати, Обединеното кралство и Япония, с цел да разбере какво е отношението им към инструментите с изкуствен интелект. Според изследването 89% от интервюираните желаят да трансферират ежедневната работа в офиса върху плещите на изкуствения разсъдък.

Проучването е извършено от отдела WorkLab на компанията. Това е направено, с цел да се оценят упованията на служащите и чиновниците във време на икономическа неустановеност, бързи софтуерни промени и хибридна работа. В изследването са взели участие 2700 чиновници и 1800 мениджъри.
-->
Според резултатите 89% от хората се усещат " по-удовлетворени ", когато имат достъп до принадлежности с изкуствен интелект, " тъй като могат да отделят време за в действителност значима работа ". Въпреки това някои чиновници единствено мечтаят за това, защото 30% от интервюираните са декларирали, че нямат достъп до принадлежности за изкуствен интелект. От тези, които имат достъп до принадлежности с изкуствен интелект, единствено 54% от интервюираните удостоверяват, че оказват помощ за осъществяването на задания. 89% обаче чакат да могат да употребяват ИИ за повече задания и действия.

Констатациите са в сходство със личната тактика на Microsoft за AI и принадлежности като ChatGPT. Наскоро компанията разгласи забележителна инвестиция в OpenAI, разработчика на ChatGPT, и съобщи, че ще вкара моделите на OpenAI в своите потребителски и корпоративни артикули, както и че ще " вкара нови категории цифрови прекарвания, построени въз основата на технологията OpenAI ".

Успехите на ChatGPT са забележителни, само че остават спорни. От една страна, този бот с изкуствен интелект е съумял да издържи сполучливо последния изпит в едно от най-хубавите бизнес учебни заведения в света и е бил потребен при подготовката на изпитните въпроси (преподавателите са се уморили да трансформират формулировката на едни и същи задания всяка година години наред и " роботът " се е справил съвършено с този проблем). В същото време повторната инспекция на резултатите от ИИ в филантропичните науки, програмирането и други интелектуални области изисква съществени интелектуални запаси.

Това обаче е малко евентуално да се отнася за рутинна работа. Не се изисква огромна просветеност, само че ИИ може да помогне на офис чиновниците да провеждат работата си, да понижат разноските, да подобрят аналитичните качества и ръководството на данни и като цяло да насърчат нововъведенията.

Проучването открива също по този начин, че ръководителите лимитират опциите на чиновниците да научават или ползват лични цифрови решения, както оповестяват 70 % от чиновниците. Шефовете очевидно са внимателни във връзка с вероятността за приемане на работа от изкуствен интелект, до момента в който 61% от интервюираните чиновници твърдят, че са подготвени за цифровата промяна и даже вземат участие в нея.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР