Във връзка приетото решение на Народното събрание за разплащане на

...
Във връзка приетото решение на Народното събрание за разплащане на
Коментари Харесай

Пътните строители спират протестите, настояват за среща с министър Караджов

Във връзка признатото решение на Народното събрание за разплащане на 50 % от дължимите ни 27 644 902 лв. с Данък добавена стойност, Синдикалната организация на КНСБ към „ Автомагистрали - Черно море “ АД отсрочва протестните дейности, оповестиха от сдружението.

Протестните дейности бяха оповестени за 21 април, от 11:30 до 14:00 часа на следните места:

- Шумен - на пътен възел " Белокопитово ", автомагистрала " Хемус "
- Ришки проход- до село Ивански, област Шумен - разклон на път II-73 с път III-730, Айтоски проход - път III-208, на разклона на село Вресово, община Руен; Град Велики Преслав - кръстовището на път I-7 с път II -74 до град Велики Преслав

С цел отбягване на всевъзможни спекулации те заявяват категорично, че техните синдикални дейности нямат политически темперамент, а се борят само за опазване на трайните си работни места и почтено възнаграждение.

„ Автомагистрали - Черно море “ АД остава в протестна подготвеност и упорства за среща в идната седмица след празниците с министър Гроздан Караджов и екипа му, на която да получат отговор на следните въпроси:

-Начина по който ще бъдат непокътнати трайните 750 работните места?
- Кога ще получим остатъка от 50% от почтено направените от нас средства за ремонта на Автомагистрала Тракия?

Те упорстват за неотложно разплащане на цялата дължима сума към работодателя, осигуряващ трайна претовареност и положително възнаграждение.

Припомняме, че в цялата страна имаше митинги на пътните строители, Те блокира основни артерии в страната. Недоволството на служащите е поради неизплатени от страната 27,6 млн. лв. за осъществен през предходната година от компанията ремонт на сектор от автомагистрала " Тракия ".

Междувременно депутатите одобриха със 122 гласа " за ", 35 - " срещу " и двама въздържали се проекторешението на ръководещата коалиция организация " Пътна инфраструктура " (АПИ) да заплати незабавно половината от сумите по договорите, подписани за ремонт и поддръжка на пътищата, до момента в който другата половина ще се преведе след отчет на Комисията по районна политика към Народното събрание за резултатите от работата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР