Във връзка постъпили сигнали и молби в община Асеновград от

...
Във връзка постъпили сигнали и молби в община Асеновград от
Коментари Харесай

Осигуряват още една възможност за достъп до сцената на площада в Асеновград

Във връзка постъпили сигнали и молби в община Асеновград от родители на дребни деца, по отношение на достъпа до II и III площадно равнище на централния площад в града, общинската администрация ще се съобрази с желанието на жителите и ще бъдат инсталирани стоманени профили за напредване на детски колички.
 
По този мотив, в центъра на града, беше осъществено изследване. Направи се премерване на междуосовото разстояние на задните гуми на повече от 50 детски колички. Разликата варира фрапантно - от 20 см. до 62 см., заради което няма опция профилите да бъдат построени по този стандарт. Размерът, който е позволен, е от 40 см. до 62 см.
 
Заради това, не може да се обзет всички типове детски колички по този начин, че да се обезпечи достатъчното разстояние сред профилите за нанагорнище по стълбите от родителя. В плана е планувано построяването единствено на асансьор и рампа за мъчно преносими лица, заради огромния надолнище. Тези две уреди все още действат непрекъснато.
 
Община Асеновград приканва родителите да бъдат деликатни при нанагорнище и слизане с детските колички, откакто бъдат инсталирани спомагателните профили до II площадно равнище. От там до постройката на Градската библиотека може да се стигне с асансьора. Той е инсталиран, от страната на паркинга под общината, където е равнище -1. Ниво 0 е II площадно равнище – сцената. А равнище 1 е Градска библиотека.
 
Общинската администрация приканва жителите да опазват и да не замърсяват асансьора, с цел да бъде безвреден и чист за прилагане от всички. В него е записан телефонен номер за повреди, като е обезпечен и бутон за свързване с техниците, при положение на нужда.
 
Хората със специфични потребности имат опция да доближат до II площадно равнище посредством преносимата рампа, инсталирана на стълбището. За задачата, следва да позвънят на телефона на дежурния в община Асеновград - 0331 6 22 33, или на място - на звънеца, ситуиран при служебния вход на администрацията. Рампата за мъчно преносими хора не може да се употребява от родители с детски колички, защото пространството е прекомерно тясно за побиране на количка и родител по едно и също време.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР