Във Видинската епархия започват литийни шествия за призоваване Божията помощ

...
Във Видинската епархия започват литийни шествия за призоваване Божията помощ
Коментари Харесай

Във Видинската епархия излизат с литийни шествия срещу коронавируса

Във Видинската епархия стартират литийни шествия за приканване Божията помощ за излекуване на страдащите и отърваване от заболяването Коронавирус 19, оповестиха от митрополията.

Днес, 19 ноември от 11, 30 часа след архиерейска света литургия в катедралния храм „ Св. Димитър Солунски ", от 11:30 часа, пред храма е отслужен водосвет. По-късно при биенето на камбани литийното шествие се насочи по улиците на града.

В петък, 20 ноември, литийни шествия ще се проведат в Монтана и в Берковица. След Божествена света литургия в храм „ Св. св. Кирил и Методий " в Монтана от 11, 30 часа, пред храма ще бъде отслужен водосвет, след което от 12 часа литията ще се насочи по маршрут в града ище приключи в храм „ Св.св. Кирил и Методий ". Същият ден от 16 часа ще бъде отслужен водосвет пред църквата „ Св.Николай Мирликийски Чудотворец " в Берковица, на града.

Датите за литийните шествия в средищните градове на Кулска, Белоградчишка и Ломска духовни околии ще бъдат в допълнение избрани и оповестени. Литийните шествия ще бъдат извършени при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения, обявиха от митрополията.

" Призоваваме православните християни в епархията да вземат присъединяване в Литийните шествия.Нека в дните на пост старателно се помолим Бог да прояви Своята велика благосклонност към всички страдащи, към лекуващите, ръководещите и всички, които се трудят при сегашната усложнена от епидемията конюнктура и ни даде наред освобождение от заболяването за наша телесна и духовна изгода и избавление ", оповестиха от Видинската света митрополия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР