Във видеообръщението си към участниците в заседанието на Парламентарната асамблея

...
Във видеообръщението си към участниците в заседанието на Парламентарната асамблея
Коментари Харесай

Същото зло. Зеленски направи паралел между Русия и Хамас

Във видеообръщението си към участниците в съвещанието на Парламентарната асамблея на НАТО в Копенхаген в понеделник украинският президент Володимир Зеленски прикани за обединяване и битка с тероризма, сравнявайки групировката Хамас с Русия .

Хамас ненадейно атакува Израел с ракети и бойци, а държавното управление разгласи.

„ Израелските публицисти, които бяха тук, в Украйна, в Буча , в този момент споделят, че са видели същото зло там, където пристигна Русия. Същото зло. И единствената разлика е, че има терористична организация, която атакува Израел, а тук има терористична страна, която атакува Украйна “, сподели Зеленски.

Украинският водач също по този начин свърза Иран с нахлуването в Украйна и офанзивата против Израел . Той прикани света да се сплоти и да „ спре злото “.

„ Не би трябвало да даваме нито един късмет на терора “, сподели Зеленски.

Той косвено цитира думите на израелския публицист Сергей Гранкин , който сподели в ефира на една от израелските малките екрани, че дейностите на бойците от групировката Хамас нямат аналог в историята на Израел до момента, само че могат да се сравнят със обстановката в Украйна.

„ Бях в Украйна в първите месеци на войната, когато бяха завладяни Ирпин, Буча, стреляха по коли... И видях тези хора, фрагментите, които ми демонстрираха на телефоните си. Това е същото. Те също по този начин невъзмутимо се доближават и убиват хора, дами и деца - с автомати и картечници и с изцяло настоятелен тип, като че ли е работа “, сподели Гранкин.

Бойци на Хамас, която управлява Ивицата Газа , нападнаха Израел в събота сутринта. Те изстреляха към три хиляди ракети и пробиха до граничните региони, влязоха в борба с израелските военни и заловиха десетки заложници.

Групировката Хизбула обстрелва територията на Израел и от ливанска страна. Израелските отбранителни сили дадоха отговор с, както и по Ливан.

Досега над 700 души са починали в Израел, над 2200 са ранени. Правителството в Ивицата Газа сподели, че 436 души са убити и над 2270 са ранени.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР