Във Великобритания външният министър Лиз Тръс стана следващ премиер на

...
Във Великобритания външният министър Лиз Тръс стана следващ премиер на
Коментари Харесай

Лиз Тръс каза как ще управлява Великобритания

Във Англия външният министър Лиз Тръс стана идващ министър председател на страната след преброяването на гласовете на членовете на ръководещата Консервативна партия. Тя получи утвърждението на 57,4% от тях против 42,6% за противника ѝ – това беше някогашният финансов министър Риши Сунак.

Какви бяха първите думи на новия министър председател и какви са упованията към нейното ръководство?

 

До изненада не се стигна. Фаворитът Лиз Тръс завоюва, въпреки и не толкоз безапелационно, колкото предвещаваха анкетите. Развълнуваният външен министър съобщи, че за нея е чест да бъде водач на Консервативната партия – най-великата в света, по нейните думи. Тя благодари на подкрепилите я, на достойните й противници и най-много финалиста Риши Сунак.

 

Специална признателност тя насочи към напускащия министър председател Борис Джонсън: " Борис, ти реализира Брекзит, ти съкруши Джеръми Корбин, извърши сполучливо всеобщото имунизиране и се опълчи на Владимир Путин. Възхищават ти се от Киев до Карлайл (английски град до границата с Шотландия) ", сподели Тръс.

Лиз Тръс става министър председател в извънредно мъчно време за Англия, само че ето какво съобщи тя във връзка на упованията към нея:

 

" Аз водих акцията за водачеството като реакционер и ще ръководя като реакционер. Приятели мои, ние би трябвало да покажем, че ще осъществим обещаното през идващите две години. Ще изляза със самоуверен проект за редуциране на налозите и напредък на стопанската система. Ще се заема с енергийната рецесия, като оказа помощ с енергийните сметки на хората, само че и като се оправя със старите проблеми с енергийните доставки. Ще се заема с проблемите в националното опазване на здравето. "

 

За политическите наблюдаващи обаче най-важният въпрос е дали Лиз Тръс ще успее да сплоти мощно разединената партия на торите. Тези, които я познават добре споделят, че тя е доста прагматичен и проведен човек, с всички качества да бъде министър председател.

 

Критиците ѝ обаче не считат, че Тръс разполага с нужните качества и са разтревожени, обръщайки изключително внимание на многото завои в политическата ѝ кариера: от член на Либералдемократическата партия до десен член на Консервативната партия; от човек, дал своя вот " за " оставане в Европейски Съюз в референдума за Брекзит до изказване по-късно, че " Брекзит е най-хубавото нещо, случило се на страната ", както и позицията ѝ на млади години, че би трябвало да бъде съборена монархията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР