Във Великобритания седем души са починали от рядък вид тромбоза,

...
Във Великобритания седем души са починали от рядък вид тромбоза,
Коментари Харесай

Ожесточени дебати сред британските учени, 7 починали от тромбоза след ваксина на "АстраЗенека"

Във Англия седем души са умряли от необичаен тип тромбоза, откакто са били инжектирани с Covid имунизацията на „ АстраЗенека “, удостовери за Би Би Си английският лекарствен регулатор на медикаментите. Все още обаче не е ясно, дали това е съвпадане или е непряк резултат от имунизацията.

Общо 30 души са получили кръвни съсиреци от общо 18 милиона имунизирани до 24 март с продукта на „ АстраЗенека “. От регулаторния орган побързаха да заявят, че изгодите от имунизацията не престават да са доста по-големи от рисковете.

Данните, оповестени от регулатора в петък, демонстрират, че има 22 случая на мозъчна венозна синусова тромбоза, която е тип кръвен съсирек в мозъка, плюс 8 случая на различен вид тромбоза.

Загрижеността  от протичащото се обаче накара други страни, измежду които Германия, Франция, Нидерландия и Канада, да лимитират потреблението на васкината на „ АстраЗенека “.

Води се подробно следствие на случаите както във Англия, по този начин и в други страни.

Новините за последните смъртни случаи провокираха яростни диспути измежду английските учени за рисковете от имунизацията на „ АстраЗенека “.

Преобладаващата част е на същото мнение както регулаторния орган – че изгодите надалеч надвишават рисковете хората да не се имунизират, още повече в случай, че няма безапелационни доказателства за връзката сред ваксина и тромбози.

Дори и при връзка, статистиците пресмятат, че става дума за един смъртен случай на 2,5 милиона, отбелязва кореспондентът на БНР в английската столица. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР