Във Великобритания има масов отказ от изграждане на нови възобновяеми

...
Във Великобритания има масов отказ от изграждане на нови възобновяеми
Коментари Харесай

Крахът на британската зелена енергетика! Великобритания пуска електроцентралите, работещи с въглища

Във Англия има всеобщ отвод от създаване на нови възобновими енергийни източници (ВЕИ). За към този момент въведените в употреба се плануват защитни периоди за присъединение към мрежата.

Уил Мезуло, представител на енергийния колос Centrica, сподели, че „ мрежата е безусловно лимитирана “ и „ физически е невероятно да се прибавят нови възобновими енергийни източници към нея “, а новите планове за възобновима сила „ ще имат шанс в случай че им бъде препоръчана връзка с мрежата в границите на едно десетилетие. "

Така новопостроена слънчева плантация с мощ 15 мегавата може да бъде включена едвам през 2033 година Без изключение, на всички разработчици на огромни планове, които желаят да се свържат с електрическата мрежа, са дадени периоди до 2028 година и доста по-късно.

Мерлин Хайман, основен изпълнителен шеф на мрежовата компания за предпазване на сила Regen, заяви още по-тъжна вест за последователите на възобновимата сила: „ Тази слънчева плантация има огромен шанс да бъде обвързвана през 2033 година, тъй като за множеството в този момент е 2036 или 2037 година Ако кандидатствате за свързване на нова слънчева плантация, предпазване на акумулатори, водороден електролизатор или широкомащабно зарядно за електрически транспортни средства, в множеството елементи на страната ще получите дата за свързване след 15+ години. “

„ С нашите цели [декарбонизация], несъмнено доста по-ранни, това явно е голямо предизвикателство за целия преход към нулева чиста стойност в този момент “, добави Хайман.

Като се вземат поради особеностите на климата на Мъгливия Албион, последователите на възобновимата сила нямаха специфични очаквания за електричество от слънчеви панели, вятърните централи трябваше да станат „ локомотива на „ зеления преход “. Положението им обаче е още по-лошо.

Англия беше основателят на всеобщото създаване на офшорни вятърни паркове, само че в този момент тези планове наподобява са завършили. Британските оператори на вятърни паркове в морето, подкрепяни от държавни екологични дотации, в този момент получават заплащания с цел да изключат турбините си.

Тъй като производството на вятърни мелници, сходно на слънчевите панели, е несигурно, това основава съществени несъответствия в цялата национална енергийна система. Националната мрежа към този момент заплаща на операторите на вятърни турбини да изключват мощностите си даже при мощни ветрове, тъй като другояче се претоварваа мрежата.

И субсидираните от страната производители на вятърна сила начисляват цените, в това число и за тези турбини, които ще изключат, на най-високото пазарно равнище, печелейки от това, че не създават нищо.

Смъртоносният удар на офшорните вятърни мелници, обичаното скимване на английските консерватори, беше нанесен от държавното управление на Норвегия, което поръча на експерти от университета в Ставангер да създадат финансови калкулации за изплащането на английската компания Equinor в развой на създаване в Северно море, в региона на Dogger Bank на най-голямата офшорна вятърна плантация в света.

Норвежките учени оповестиха, че планът при съществуващите условия няма по какъв начин да е доходоносен. Equinor не оспори изводите на норвежците, отбелязвайки, че те са спечелили от продажбата на каузи си в нерентабилния план. Удивителна тактика: някои вършат облага, като не създават нищо, други печелят, като продават губещ план!

„ Резултатите от изследване, поръчано от норвежкото държавно управление, опонират на по-ранното изказване на Борис Джонсън в Народното събрание, че цената на офшорната вятърна сила е спаднала със 70% през десетилетието “, се споделя в отчета на индустриалния портал Electronic Speciifier.

Авторите на отчета настояват, че и най-новите морски вятърни паркове в Обединеното кралство към момента са скъпи и вятърният парк Dogger Bank „ ще бъде недоходоносен и всъщност ненужен “. Подчертава се, че обстановката с този план е „ единствено забележимият връх на доста огромен айсберг от нерентабилни офшорни вятърни планове, които заплашват да ударят пенсионните фондове на [Великобритания], интензивно инвестиращи в сходни схеми за възобновима сила “.

По един или различен метод възобновимите енергийни източници не могат да бъдат включени в английската енергийна система, тъй като я дестабилизират. Осъзнавайки този факт, английската National Grid в края на януари разгласи желанието си да пусне в употреба консервираните електроцентрали, работещи с въглища.

Водещият английски специалист по нуклеарна енергетика Сюзън Айон разкритикува държавното управление, че подценява развиването на промишлеността. „ Изгубихме време във връзка с това, от което се нуждаем, с цел да управляваме жизнеспособна, динамична нуклеарна енергийна система през 21 -ви век.

Сюзън Айон имаше поради двуличието на държавното управление, като даде обещание, че „ До 2050 година Обединеното кралство ще би трябвало да получава 38% от силата си от атомни електроцентрали, които са по-надеждни от вятъра и слънчевата сила “. Всъщност даже единствената атомна електроцентрала в развой на създаване, Хинкли Пойнт, е превърната в „ дългострой “ с неразбираеми вероятности за довеждане докрай.

Алистър Еванс, шеф по публичните и корпоративни въпроси в Rolls-Royce, който предложи лични дребни модулни нуклеарни реактори (SMR) с консорциум от вложители, сподели пред депутатите след речта на Сюзън Айон, че натискът на държавното управление за трансформиране на нуклеарния бранш без проект е безсмислено.

Стремейки се да спасят електрическата мрежа на Обединеното кралство, водещите анализатори на промишлеността на Обединеното кралство изцяло пренебрегват слънчевото произвеждане и показват, че " експертите по чиста сила не могат да съхраняват сила в акумулатори за повече от няколко часа. "

И защото въглищната сила във Англия беше на практика унищожена при Маргарет Тачър, „ единственият жизнерадостен вид “ за избавяне на Обединеното кралство от енергийна рецесия в лицето на изтеглянето на съветския нефт и газ се назовава атомът. Само че развиването на нуклеарната промишленост във Англия беше подценено в продължение на три десетилетия и евентуално в обозримо бъдеще страната ще бъде изправена пред енергиен апетит.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР