Във Великобритания Доминик Къмингс, бившият първи съветник на премиера Борис

...
Във Великобритания Доминик Къмингс, бившият първи съветник на премиера Борис
Коментари Харесай

Архитектът на Брекзит обвини правителството: Провалихме се с пандемията!

Във Англия Доминик Къмингс, някогашният първи консултант на премиера Борис Джонсън съобщи, че държавното управление се е провалило в опитите си да се оправи с пандемията от ковид, когато тя избухна напролет предходната година.

" Премиерът и аз бяхме на радикално противоположни позиции за Covid-19 ", посочи Къмингс.

В продължение на повече от пет часа Къмингс бе разпитан от парламентарната комисия за здраве и просвета, където съобщи, че в средата на март предходната година е призовал Борис Джонсън да наложи локдаун, само че държавното управление е нямало сходни проекти.

Той съобщи пред депутатите от комисията, която проверява дейностите на държавното управление, че висши министри, висши държавни чиновници и висши съветници като него не са оправдали упованията на хората да реагират на рецесия като тази с Covid-19.

Къмингс персонално се извини за позволените неточности и на всички, които са изгубили близки и родственици.

Той бе изключително сериозен към министъра на опазването на здравето Мат Ханкок, за който сподели, че има най-малко 15-20 неща, за които е трябвало да бъде уволнен. Къмингс сподели, че Ханкок е несръчен за неговата работа и че безсрамно е лъгал на срещи на кабинета.

Бившият първи консултант на премиера добави още, че е имало „ хиляди и хиляди по-добри хора във Англия да управляват страната вместо Борис Джонсън или лейбъриста Джеръми Корбин при експлоадирането на рецесията “.

Къмингс сподели, че макар мнението на учените, в държавното управление е битувало неправилното разбиране, че популацията ще отхвърли налагането на локдаун.

По време на показанията на Къмингс пред комисията, Борис Джонсън отговаряше на постоянните въпроси към премиера в Камарата на общините. Запитан дали сходно на Къмингс ще се извини за несъответстващата политика на държавното управление, Джонсън отговори, че министрите постоянно са правели всичко допустимо по най-бърз метод да избавят живота на хората.

Повече от 127 000 британци, диагностицирани с Covid-19, са умряли от началото на пандемията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР