Във Великобритания депутатът от управляващата Консервативна партия Бърнард Дженкин предупреди

...
Във Великобритания депутатът от управляващата Консервативна партия Бърнард Дженкин предупреди
Коментари Харесай

Предупредиха Джонсън да не потулва скандала с лобирането на Камерън

Във Англия депутатът от ръководещата Консервативна партия Бърнард Дженкин предизвести премиера, че ще загуби поддръжката на тези лейбъристи от опозицията, дали своят вот за него в последните общи избори, в случай че не се оправи с рецесията, зародила към.
Докато е министър председател в интервала 2010-16 година Камерън е поканил компанията „ Грийнсил Кепитъл “ да работи за държавното управление, с цел да усъвършенства неговата успеваемост. След като напуща поста си обаче Камерън става консултант в същата компания и тогава лобира, въпреки и несполучливо, да убеди държавното управление да даде на компанията по-голям достъп до държавни заеми.
Камерън бе подложен на остри рецензии, че е лобирал на няколко пъти пред министри като този на финансите Риши Сунак и на здравепозването Мат Ханкок, от името на компания, в която има финансови ползи.
 Започва следствие против някогашен английски министър председател Започва следствие против някогашен английски министър председател
Британският контролен орган по лобистки действия стартира следствие за вероятно нарушаване от страна на някогашния министър председател Дейвид Камерън...
Камерън отхвърли да е нарушил етичния или министерския кодекс, а това повдигна доста въпроси за прозрачността на лобирането.
Днес в публикация в „ Обзървър “ Бърнард Дженкин показва, че няколко държавни управления подред търпят неуспех в гарантирането на по-голяма бистрота в връзките сред администрацията и бизнеса.
И защото лейбъристите в съпротива са изключително чувствителни по този въпрос, Дженкин предизвестява Борис Джонсън да излезе с ясна позиция и да не не помни, че завоюва общите избори благодарение на огромен брой дали своят вот за него в обичайни твърдини на лейбъристите.
Кризата съставлява добра опция да се възвърне доверието на обществото във управляващите, счита Дженкин. Говорител на Даунинг стрийт сподели, че министър председателят е поръчал без значение следствие, чиито резултати ще бъдат оповестени обществено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР