Във Франция вдъхновеният от канадските шофьори на камиони Конвой на

...
Във Франция вдъхновеният от канадските шофьори на камиони Конвой на
Коментари Харесай

Френският Конвой на свободата наближава Париж, властите се заканиха с наказания

Във Франция въодушевеният от канадските водачи на камиони " Конвой на свободата " наближава Париж. Колони от транспортни средства пътуват от всякакви краища на страната.

Полицията разположи елементи в Париж и покрайнините, с цел да не бъдат позволени в столицата. Фокусът на недоволството се уголемява от имунизационния пропуск към увеличените разноски за живот.

Сцените на хора с жълти жилетки, които скандират " Свобода " припомнят за всеобщите митинги от преди две години. Този път мотивът е имунизационният пропуск, с който от края на януари се не разрешава достъпът до множеството публични места за неимунизирани хора.

" Правителството не ни предизвестява за страничните резултати от ваксините; за това, че всеки ден умират хора; за тежките случаи, които отиват в болница след инжекция. Защото това са инжекции, а не ваксини, счита Джеми Дриси, участник в конвоя.

Приветствани от възторжени хора, участниците в " Конвоя на свободата " са решени да подценен възбраната на полицията и да влязат в Париж.

В третата година от пандемията освен строгите ограничавания провокират гнева на хората. Те вземат участие в митинга и за друго.

" За свободата, за имунизационния пропуск, а също за покупателната дарба, за цените на горивата и всичко това ", съобщи един от претестиращите.

За разлика от Канада, френските управляващи се зарекоха да не позволен блокиране на пътища и влизане на колите в столицата. Нарушителите са застрашени от две години затвор, санкция от 4500 евро и лишаване на книжката за три години, само че не се отхвърлят.

" Няма да блокираме нищо, ще се разходим в Париж. А след това ще отидем на разходка в Брюксел ", споделя жена, участник в митинга.

Властите в Брюксел също не разрешиха влизането на конвоя в белгийската столица. А в Париж през днешния ден се провеждат демонстрации в негова поддръжка.

Събитията припомнят за митингите на жълтите жилетки през 2018-а. Новото придвижване няма водачи и не е проведено, само че е подкрепяно от крайнодесни политици.

Второто сходно предизвикателство пред президента Еманюел Макрон идва два месеца преди президентските избори през април, на които се чака той да потърси втори мандат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР