Във Фейсбук Калин Ангелов, адвокат на осъдения за убийството на

...
Във Фейсбук Калин Ангелов, адвокат на осъдения за убийството на
Коментари Харесай

Адвокатът на Джок Полфрийман: Държахме затворен един невинен човек

Във Facebook Калин Ангелов, юрист на наказания за убийството на студента Андрей Монов австралиец Джок Полфрийман, разяснява предварителното освобождение на клиента си.

"Много хора ме питаха, по какъв начин мога да пазя "хладнокръвен палач " като Полфрийман. Нека отговоря и по този въпрос, който е изцяло обособен от въпроса за неговото УПО: След като се срещнах с материалите по делото, открих, че публичната оценка (хладнокръвен убиец) не дава отговор на истината. През онази трагична нощ Джок Полфрийман не е нападнал с желание да убие 16 нищо неподозиращи младежи, с единствената цел да покаже на българското общество какъв брой не го почита (в какъвто смисъл е обвиняването и присъдата му). Преди намесата на му, 13 от тези младежи атакуват двама инцидентни минувача, като главно се концентрират върху един от тях (на картинката е аленото кръгче). Настигат го към входа на метрото при Булбанк, където го повалят на земята и стартират да ритат и бият. Именно в негова отбрана се намесва Полфрийман. Интересно е че никой от групата по-късно не споделя за това гонене. То обаче е снимано от видеонаблюдението, само че файлът с него е изцяло пренебрегнат от съда; видео-техническата експертиза не вижда това преследване; Не ѝ е заложен въпроса за придвижването на Андрей Монов и на Джок Полфпийман, за придвижването на другите момчета; самият файл не е даден на отбраната, с цел да се запознае задълбочено с него. Защитата го е гледала за първи и единствен път едвам в правосъдната зала - на дребен преносим компютър, пред който са се сбутали и отбрана и прокуратура и цивилен ищци ", декларира Ангелов.

"Трудно е да се ориентираш от едно гледане. Аз обаче съм го гледал най-малко стотина пъти, разпознал съм и Полфрийман и Монов и някои други. Андрей Монов е момчето в синьото кръгче, а момчето в зеленото това, което стартира целия спор. Откакто го гледах и изследвах за мен е без подозрение, че Джок Полфрийман работи в изискванията на неизбежна самозащита и че ние държахме затворен един почтен човек ", показва още юристът на Джок Полфрийман.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР