Ваучерите за храна ще могат да се ползват и за

...
Ваучерите за храна ще могат да се ползват и за
Коментари Харесай

С ваучери за храна ще плащат и сметки, но само за ток и вода

Ваучерите за храна ще могат да се употребяват и за заплащане на сметки за ток и вода, само че не и за парно, интернет или други комунални разноски. Това излиза наяве от импортирания в Народното събрание бюджет за 2022 година Преди две седмици вицепремерът и стопански министър Корнелия Нинова разгласи пред депутатите, че бизнесът към този момент ще може да дава на служащите си 200 лева във ваучери вместо досегашните 80 лева Тези разноски са освободени от налози.

За да може ваучерите да се употребяват за заплащане на ток и вода, операторите, които ги издават, би трябвало да сключат контракти с доставчиците.

Освен това е нужно да дават на работодателите и ползвателите описи с обекти, които одобряват ваучерите за заплащане.

Квотата им с бюджета за тази година се усилва на 1 милиарда лева, а през 2021-а бе 390 млн. лева и бе изчерпана още през ноември, коментират от Асоциацията на операторите на ваучери за храна.

До приемането на бюджета компаниите могат да дават месечни ваучери на стойност 80 лв., като за януари и февруари те ще бъдат дадени вкупом.

Ваучери получават 450 000 души, те могат да бъдат употребявани в над 10 000 търговски обекта. Включени са най-големите търговски вериги, дребни магазини, заведения за хранене, кафенета и други заведения за храна и безалкохолни питиета.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР