Ваучерите за храна, които работещите получават, да станат електронни, предвижда

...
Ваучерите за храна, които работещите получават, да станат електронни, предвижда
Коментари Харесай

Важни новини за ваучерите за храна, какво следва

Ваучерите за храна, които работещите получават, да станат електронни, планува планът за държавен бюджет за тази година.

Ще има временен интервал от шест месеца от 1 януари до 1 юли следващата година, през който ще работят по едно и също време ваучерите на хартия и на електронен притежател.
-->
Проектът на Държавен бюджет за 2023 година планува да се резервира настоящото данъчно облекчение за даване на обществени разноски в размер до 200 лв. месечно на наетите лица под формата на ваучери за храна.

По последни данни на Асоциацията на операторите на ваучери за храна в България ваучери употребяват над 700 000 работещи. Целта на дигитализацията е да се реализира понижаване на административната тежест и да се обезпечи по-конкурентна среда за всички, участващи в схемата за данъчното облекчение: операторите на ваучери за храна, работодателите, наети и други.

Главният секретар на Асоциацията - Таня Обущарова, изясни, че ваучерът ще бъде под формата на карта по сходство на банковите или пък напълно виртуален в мобилно приложение. 

" Това към този момент ще зависи от технологиите на самите оператори и чиновниците ще могат по един доста комфортен метод да ги употребяват тези ваучери, само че е доста значимо уточнението, че това остава ваучер. Няма да бъде платежна карта - дебитна или кредитна, от която ние да можем да си изтеглим пари в кеш. Това ще бъде механически невероятно ", сподели тя, предава БНР. 

С ваучерите, както и до момента, ще се пазари в търговски обекти и заведения за хранене. С тях могат да се заплащат и туристически услуги.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР