Ваучерите за храна да станат електронни вместо, както сега хартиени.

...
Ваучерите за храна да станат електронни вместо, както сега хартиени.
Коментари Харесай

Предлагат промяна във ваучерите за храна

Ваучерите за храна да станат електронни вместо, както в този момент хартиени. Това плануват промени в Закона за корпоративното подоходно облагане, импортирани от депутати от „ Демократична България “ в Народното събрание.

Дигитализацията на ваучерите планува да отпаднат изцяло хартиените и да се вкарат електронни такива. Освен това се планува и цифровизация на процесите сред администрациите и сред администрациите и операторите, които издават такива ваучери.
 
Като претекст за прекосяване към електронни ваучери вносителите на законопроекта изясняват, че в доста страни членки на Европейски Съюз сполучливо са внедрени и се употребяват електронни ваучери. Към 2022 година над 500 000 души в страната получават ваучери за храна към заплатата.

Над 650 хиляди чиновници получават приблизително по 150 лева ваучери за храна от работодателите

„ По време на пандемията от Ковид-19 бяха направени редица рекомендации за електронни разплащания вместо кеш, с цел да се понижат рисковете за здравето на жителите.

В резултат на това приемането на картови разплащания в търговията се е нараснало с 200% в заведенията за хранене. Картовите разплащания и ПОС терминалите в България са се нараснали неведнъж през последните години “, написа още в претекстовете.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР