С 12% ще бъдат увеличени заплатите на административния персонал във

...
С 12% ще бъдат увеличени заплатите на административния персонал във
Коментари Харесай

Вдигат заплатите на административния персонал във висшите училища

С 12% ще бъдат увеличени заплатите на административния личен състав във висшите учебни заведения в страната. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев на брифинг в Министерския съвет, откакто се срещна с представители на Съвета на ректорите на висшите учебни заведения в България.

По-рано през днешния ден стана известно, че служебното държавно управление ще даде 39 млн. лева в допълнение финансиране за нарастване на възнагражденията на университетския състав в държавните висши учебни заведения, считано от 1 януари т.г.

Доходите на богатите българи с 6,6 пъти по-високи от тези на най-бедните

Главчев сподели, че служебното държавно управление е решило още един " наследен проблем ". Обещали сме, с изключение на за почтени и транспарантни избори в границите на нашите благоприятни условия и в късия небосвод, с който разпогаме, да решаваме проблеми, които са с по-дълбок произход във времето, сподели Главчев. Той заяви, че 39 млн. лева ще бъдат задоволителни първоначално за нарастване на възнагражденията на университетския състав.

Относно нарастването с 12% в администрацията в университетите, служебният министър председател сподели, че то ще коства на бюджета към 12 млн. лева и следва до дни.

Служебният министър-председател увери, че няма да бъде нарушено бюджетното салдо.

" Продължаваме със общоприетата ни цел 3% недостиг, с цел да удовлетворяваме маастрихтските критерии за участие в еврозоната ", сподели Главчев.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР