Ваучери за храна дава Италия. Страната отпусна спешно 4,3 млрд.

...
Ваучери за храна дава Италия. Страната отпусна спешно 4,3 млрд.
Коментари Харесай

Ваучери за храна в Италия

Ваучери за храна дава Италия. Страната отпусна незабавно 4,3 милиарда евро на общините и други 400 млн. евро под формата на бонуси за покупки от първа нужда на фамилиите, заяви министър председателят Джузепе Конте. Той  подписа държавен декрет, допускащ предварителното потребление на средствата от така наречен фонд за национална взаимност. 400-те млн. евро ще бъдат раздадени посредством общините на обществено слаби хора, които се нуждаят от пари за хранителни артикули.

 

От 1 април ще бъде допустимо да се пoдават до италианския Национален осигурителен институт молби за компенсации от 600 евро, които може да получат самонаетите служащи, хората на свободна процедура, сезонните служащи в туризма, земеделието, шоубизнеса, защото не могат да работят през настоящия интервал. Премиерът разгласи, че учебните заведения и университетите няма да бъдат отворени на 3 април. " Все още сме в кулминационната точка на епидемията и не можем да се отпуснем, макар че епидемиолозите настояват, че се виждат първите резултати на задържането ѝ ”, сподели пред в. ”Кориере каузи сера ” министърът на опазването на здравето Роберто Сперанца. Според него на апела на Гражданска отбрана за набиране на 500 медицински сестри за най-пострадалите от епидемията региони са откликнали над 9400 души. В помощ на Италия се отзова даже Албания, която изпрати 30 лекари и медицински сестри. " Ние не сме богати, само че не сме и лишени от памет – не можем да си позволим да не покажем на Италия, че албанците и Албания не изоставят другар в потребност ”, сподели албанският министър председател Еди Рама.

Междувременно външният министър Луиджи ди Майо разгласи, че Италия е поръчала 150 млн. маски от Китай и че първата партида към този момент е пристигнала. На 28 март в Италия броят на жертвите на ковид надмина 10 000. Броят излекувани единствено на тази дата беше 1434, което е най-високият за седмицата. 889 бяха умрелите, а 3651 новите инфектирани.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР