Вътрешно политическите проблеми в страните членки ни правят заложници затова,

...
Вътрешно политическите проблеми в страните членки ни правят заложници затова,
Коментари Харесай

Меглена Плугчиева: Извън сухопътен Шенген сме заради политически проблеми

Вътрешно политическите проблеми в страните членки ни вършат заложници по тази причина, че сме сме отвън Шенген по сухопътна граница. Това съобщи в " Още от деня " Меглена Плугчиева - някогашен вицепремиер по еврофондовете. Според нея обществото има потребност от ясна и точна информация за участието на България в Шенген.

" Обществото има потребност от ясна и точна информация, с цел да няма място за спекулации, тъй като в правния мир на шенгенското пространство, ние се оказваме пълностоен член, което значи, че ние имаме право да издаваме шенгенски визи, имаме право на глас при разискване на въпроси, които касаят освен България ", уточни някогашният вицепремиер.

" Негативна е прогнозата ми за това, че България ще влезе в сухопътен Шенген тази година ", добави тя.

Меглена Плугчиева разяснява и тематиката за фермерските митинги в Германия. Според нея те са естествена кулминационна точка на недоволството на немското общество.

" Нашият бизнес има право да реагира и да показва неодобрение, само че не би трябвало да влизаме в някаква борба, а нашето държавно управление и институции да си свършат работата и да се откри съответното бързо и рационално решение ", акцентира някогашният вицепремиер.

По думите й българските аграрни стопани са още по-засегнати от тези в Германия.

" Ние сме още повече наранени, тъй като не получаваме и на 100% дотациите, които получават немските аграрни стопани ", уточни Меглена Плугчиева.

Вижте целия диалог във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР