Вътрешният министър Валентин Радев заяви, че от ведомството правят всичко

...
Вътрешният министър Валентин Радев заяви, че от ведомството правят всичко
Коментари Харесай

МВР се опитва да пусне системите за сигурност за председателството преди Нова година


Вътрешният министър Валентин Радев съобщи, че от ведомството вършат всичко допустимо системите за сигурност за председателството да проработят преди Нова година, защото е належащо те да бъдат тествани най-малко месец.

Радев акцентира, че ограниченията за сигурност за председателството са избрани от дълго време. Радев даже „ в детайли разпитал “ словашкия си сътрудник по какъв начин той вижда сигурността в България и получил доста скъпи препоръки.

„ Всичко, каквото знаем, ще го създадем. Неговите думи бяха - познавам системата ви и ще се справите добре. Изяснихме маршрутите, споделих му къде, какво би трябвало да осигуряваме, да вземем за пример НДК, Технопарка, хотел „ Маринела “ и пътя до летището. Говорихме по какъв начин те са правили нещата. Приемаме всички препоръки и подобряваме организацията, която сме заложили сами още лятото “, акцентира Валентин Радев.

От друга страна той разясни, че и до момента вървели публичните поръчки, свързани с някои от системите за сигурност. „ Правим всичко допустимо да създадем системите да работят преди Нова година, тъй като ни би трябвало най-малко месец да ги тестваме. Тестването на част от системите за председателството е почнало, само че има някои поръчки, които не са довършени. Има си правила за публичните поръчки, които ние съблюдаваме и това леко ни отдалечава в периодите, само че единствено за една или две публични поръчки. Всичко останало към този момент работи “, увери вътрешният министър.

Той разяснява, че една от системите за сигурност ще остане за дотъкмяване за януари месец поради периоди в Закона за публичните поръчки.

Ако е забавено нещо, ще търсим някой отговорен , означи Валентин Радев, представен от БГНЕС.

Той повтори, че Центърът за видеонаблюдение, който Министерство на вътрешните работи построява, е единен с този на Столична община. „ Всички камери на Столична община са вързани в тази система с камерите, които ние разполагаме. Така ще остане и за след председателството “, уточни Радев.
Не на последно място министърът на вътрешните работи още един път изясни, че ще има усложнения за жителите, които ще бъдат обявени авансово. „ Гражданите би трябвало да свикнат, че ще има ограничавания. Те няма да бъдат доста огромни, само че би трябвало да им разбираем по-отрано. Ограниченията ще бъдат доста малко и ще са към НДК, хотел „ Маринела “ и трасето към Техпарка “, съобщи още Валентин Радев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР