Вътрешният министър Младен Маринов коментира пред БНТ последните най-нашумели криминални

...
Вътрешният министър Младен Маринов коментира пред БНТ последните най-нашумели криминални
Коментари Харесай

Нови разкрития за убийствата на Дарина, Никол и Виктория...

Вътрешният министър Младен Маринов разяснява пред Българска национална телевизия последните най-нашумели престъпни случаи, които потресоха страната. Той разкри и кои са новите моменти в следствието на Викторио, който простреля приятелката си Дарина и дъщеричката Никол.

Младен Маринов акцентира, че занапред се правят експертизи и от тях зависят доста моменти в следствието. Той разяснява и другия въпрос, който разбуни публичното мнение - има ли виновност таксиметровия водач, който доста упрекват, че не е постъпил доблестно, с цел да избави най-малко дребното бебе.

" Коментирахме дейностите на таксиметровия водач, той е гражданско лице и е било въпрос на преценка в тази обстановка, мъчно бих го обвинил в това по какъв начин е постъпил, факт е, че незабавно ни подаде информация. Новото е, че най-вероятно Викторио в действителност е написал писмо, преди да предприеме тези дейности, само че като цяло виждате и неговата позиция, че е бил в положение на афект, като цяло необяснима експанзия. "

Младен Маринов осветли и някои моменти към следствието на различен случай, който раздруса страната - жестокото ликвидиране на журналистката Виктория Маринова.

" Прокуратурата и ние считаме, че доказателствата са безапелационни във връзка с авторството на закононарушение. Екипната работа в Министерство на вътрешните работи сподели, че когато се работи дружно, се получават резултати. Много значима роля изигра изолирането на ДНК профил, проучването, което ни сподели, че Северин е причинителят. "

Друг миг, към който вътрешният министър повдигна завесата, е въпросът с изгонването на олигарсите Баневи, които бяха задържани в Ница от френската полиция в съдействие с българските управляващи.

" Баневи бяха арестувани от френската полиция в Ница, в ход е процедура от френски съд, с цел да се реши по кое време ще се върнат в България, където ще бъдат предоставени на правораздаването. Жилището, от което снимахме, беше оповестено като корпоративна резиденция. От всички акции на Министерство на вътрешните работи пускаме съответните материали надлежно със единодушие на прокуратурата. Вече данъчните експертизи ще кажат за положението им във връзка с финансите на Баневи. "

Маринов се закани, че чиновниците на вътрешното ведомство ще продължат да оказват противопоставяне на нарушаването на реда, изключително след последните няколко случая, в които бяха нападнати служители на реда по време на изпъленние на служебния им дълг:

" Ще прилагаме закона с цялостната му мощ, тези противопоставяния зачестяват, когато ставаме все по-непримирими за нарушаването на закона, даже и нарушаването на тишината. По-голямата част от нарушителите даже признават виновността си и се възползват от съглашението за по-бърза присъда. Дори на следващия ден имам среща с кметовете на общини в Стара Загора, там бяха последните няколко случаи на бити служители на реда. Целта е да обединим напъните си към законите, които би трябвало да се съблюдават. "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР