Вътрешният министър Калин Стоянов ще се срещне днес с премиера

...
Вътрешният министър Калин Стоянов ще се срещне днес с премиера
Коментари Харесай

Извънредно! Вътрешният министър по спешност при Денков и Мария Габриел, обсъждат оставката му

Вътрешният министър Калин Стоянов ще се срещне през днешния ден с премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел.
Разговорът им идва на фона на желаната оставка на Стоянов, за която настояха предходната седмица от „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “.
Премиерът Денков също подлага на критика силовия министър, само че съобщи, че решението за оставката на Калин Стоянов ще вземе откакто беседва и с Мария Габриел, която беше в чужбина, предава Епицентър.
В петък „ Продължаваме промяната – Демократична България “ желаеха оставката на вътрешния министър Калин Стоянов поради ескалацията на напрежението по време на митинга против управлението на футболната централа.
В изказване в Министерския съвет Денков съобщи, че вижда „ избрана несъответстваща оценка на ситуацията от страна на министъра на вътрешните работи “.
„ До този миг оставката ми не е желана от премиера. Поиска я господин Кирил Петков – индивидът, който 2 дни ми се молеше да стана министър на вътрешните работи “. Това призна през вчерашния ден вътрешният министър Калин Стоянов в предаването „ На фокус ” по Нова тв.
Стоянов разгласи, че няма да подаде оставка и остава на шефското място в Министерство на вътрешните работи, тъй като по думите му ведомството се е справило и не е позволило човешки жертви по време на митинга против БФС в четвъртък. Изненадващо Калин Стоянов разкри, че е номинация за министър в кабинета “Денков ” от Кирил Петков и самият Кирил Петков е направил “опити да му оказва вмешателство ” да работи с съответни хора като промени позициите им в системата на Министерство на вътрешните работи. Наред с това Стоянов счита, че министър председателят Николй Денков е прибързал с решението си да уволни зам.-министърът на Министерство на вътрешните работи.
„ Многократно отказвах и се двоумях на това предложение (на Кирил Петков). С него ме свърза един от зам.-председателите на ДАНС – Петър Петров. След като одобрих предлагането на Кирил Петков, му споделих, че не желая никой да се меси в работата на Министерство на вътрешните работи ”, сподели Стоянов.
„ След като се направиха няколко опита за вмешателство в работата на Министерство на вътрешните работи, ето го настояването на моята оставка ”, добави вътрешният министър.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР