Вътрешният министър Бойко Рашков пристигна в парламента за парламентарния контрол.

...
Вътрешният министър Бойко Рашков пристигна в парламента за парламентарния контрол.
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Жесток скандал между Бойко Рашков и ДПС - вътрешният министър се покри от журналистите

Вътрешният министър Бойко Рашков дойде в Народното събрание за парламентарния надзор. Рашков би трябвало да дава отговор на 90 въпроса, заложени от депутати от Движение за права и свободи, само че това няма по какъв начин да се случи, защото днешният парламентарен надзор ще продължи единствено още половин час.

Вътрешният министър се покри от публицистите и диркетно влезе в пленарна зала.

Вътре Бойко Рашков сподели, че питанията на Движение за права и свободи са като от ксерокс и по тази причина той дава отговор идентично, в случай че става дума за нарушавания във връзка с български жители. Не е оказан тормоз и напън против тези десетки хора, за които питате, сподели Рашков. Компетентни по тези питания били съответните прокуратури.

Нищо от това, което е правило Министерство на вътрешните работи по изборите предходната година, няма общо с Възродителния развой, както твърди пропагандно Движение за права и свободи, сподели Рашков, цитирайки правосъдни актове по пазаруване на гласове.

Проверките може да са по буквата на закона, не съм сигурен, само че съотношението инспекции - резултати дава съображение да мислим, че става дума за тормоз, сподели зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев. Между двамата породи изострен спор и замяна на реплики и обиди.

Мустафа Карадайъ изиска Бойко Рашков да не лъже от трибуната и да не позволява злоупотребата със законодателство, макар че е 1 април.

След края на съвещанието Бойко Рашков напусна пленарна зала и не пожела да отговори на нито един въпрос. Водещата на ПИК TV Ива Николова го попита за какво заместникът му Иван Демерджиев е напуснал поста единствено след по-малко от седмица, само че вътрешният министър подмина въпросите й.





Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР