Вътрешният министър Бойко Рашков е в обтегнати отношения с президента

...
Вътрешният министър Бойко Рашков е в обтегнати отношения с президента
Коментари Харесай

ДЪРЖАВАТА СЕ ТРЕСЕ! Рашков подслушва президентството, двама съветници на Радев пред арест

Вътрешният министър Бойко Рашков е в обтегнати връзки с президента Румен Радев поради скрито следствие на Министерство на вътрешните работи за корупция против съветниците на президента Пламен Узунов и Николай Копринков. Секретна разработка против окъпаните в скандална популярност сътрудници на президента се води от няколко месеца, като двамата даже били сложени под СРС наблюдения и телефоните им се подслушвали, написа „ Уикенд “.

Твърди се, че Бойко Рашков персонално е спуснал заповедта за подслушване на телефоните на президентските секретари още предходната есен след голям брой постъпили сигнали в Инспектората на Министерство на вътрешните работи, че Копринков и Узунов търгуват с полицейски и митнически назначения и прибират тлъсти подкупи. Според оперативни данни на Министерство на вътрешните работи цената за шефски пост в митниците, прибирана от съветниците на Радев, достигала до 100 хиляди евро, като Копринков и Узунов напълнили със свои хора митниците в Лесово, Свиленград, Стрезимировци и Капитан Андреево, както и куп полицейски ръководства в цялата страна.

Смята се, че задачата на секретната разработка била не двамата да бъдат задържани и осветени като проводници на корупцията, а да бъдат компрометирани пред президента. Румен Радев обаче е приел като офанзива против него следствието. Не е ясно по какъв начин президентът е схванал, че секретарите му по вътрешна политика и антикорупция са подслушвани, само че сигурно информацията за това не е стигнала до него от Бойко Рашков.

През лятото на 2020 година Пламен Узунов, който е някогашен министър на Министерство на вътрешните работи в служебния кабинет на Огнян Герджиков, беше задържан в границите на следствие за търговия с въздействия с русенския предприемач Пламен Бобоков, а прокуратурата извади нескрито чатове сред двамата.

В следствие съдът дефинира ареста на Узунов като непозволен. Корупционният скандал тъкмво бе отшумял, когато предишното лято съветникът на Радев бе сниман на среща с някогашния митнически началник Петко Петков в столичен ресторант. Двамата бяха снимани да споделят между тях с бележки, а най-после Узунов си потегли от заведението с обемист плик.

На идващия ден племенницата на някогашния митнически началник Евелина Харизанова бе назначена за шеф на „ Митница Тракийска “.

През последните седмици Бойко Рашков е почнал стремително да проверява съмнителни назначения в Министерство на вътрешните работи и да отстранява полицейски началници, за които имало данни, че са протежета на Узунов и Николай Копринков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР