Ватикана. Папа Франциск в сряда проведе ден на молитва за

...
Ватикана. Папа Франциск в сряда проведе ден на молитва за
Коментари Харесай

Reuters: Папа Франциск призова за мир в Украйна

Ватикана. Папа Франциск в сряда организира ден на молитва за мир в Украйна, призовавайки за разговор, който да надделее над партийните ползи за разрешаване на опълчването на Запада с Русия, предава Reuters

Миналата неделя Франциск прикани всички религиозни хора да се молят в сряда за преустановяване на рецесията, заявявайки, че напрежението заплашва сигурността на Европа и рискува големи последствия.

„ Моля Ви да се молите за мир в Украйна и да го вършиме постоянно денем “, сподели Франциск на седмичната си обща визита, като добави, че се надява „ раните, страховете и раздялите “ да бъдат преодолени.

Франциск сподели, че се надява „ молбите, които през днешния ден се издигат до небето, да допрян мозъците и сърцата на международните водачи, тъй че разговорът да надделее и общото богатство да бъде сложено пред партийните ползи “.

Излизайки от сюжета, той напомни, че повече от пет милиона души починаха в Украйна по време на Втората международна война и че хората там също са претърпели апетит и „ толкоз доста свирепост “.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР