Виктория Томова записа първа победа в основната схема на .

...
Виктория Томова записа първа победа в основната схема на .
Коментари Харесай

Виктория Томова спечели на старта на Ролан Гарос

Виктория Томова записа първа победа в главната скица на. Софиянката завоюва след 6-3, 7-6(5) над Екатерина Александрова. Досега българската тенисистка имаше две отпадания в първия кръг в Париж. Миналата година тя загуби на старта точно от Александрова.

Сега обаче Вики, въпреки и с превързано бедро, се оправи с рускинята. Тя имаше преимущество във всички индикатори. Най-голяма разлика беше при извоюваните точки на първи сервис – 72% за Томова против 47% за съперничката ѝ. Освен това.

Българката взе първия сет против 18-ата сложена по-бързо. Тя поведе с 2-0, позволи равнене, само че след това дръпна с 5-2. И от втория си сетбол взе задатък.

Във втория двете започнаха с по пробив. После Вики още веднъж проби за 5-4. Тя сервираше за мача, само че рускинята се измъкна с рибрейк. Стигна се стигна до тайбрек, в който софиянката непрекъснато имаше преимущество. И завоюва след неточност на Александрова, която заби топката в мрежата.

Във втория кръг Виктория Томова ще играе против китайката Циню Уан. Тя е 37-а в света и на старта се оправи с квалификантката Джули Нимайер в три сета.

 Виктория Томова
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР