Въстанието на машините в известен смисъл вече се е случило,

...
Въстанието на машините в известен смисъл вече се е случило,
Коментари Харесай

Guardian: Машините вече ни поробиха, а ние ги наричаме корпорации

Въстанието на машините в прочут смисъл към този момент се е случило, тъй като нашият живот към този момент се контролира и ръководи от големите кооперации, всяка от които е нещо като изкуствен интелект, надминаващ човешкия.
Този забавна концепция е на Guardian, който смята, че към този момент не може да се каже, по кое време тъкмо ще бъде основан ИИ, надминаващ човешкия. Но към този момент можем да си представим, какъв ще бъде взаимният с рационалните машини живот.

Големите комерсиални компании съществуват от 1600 година и макар, че са формирани от хора, те имат нечовешка същина и необикновен юридически статут. Според английския вестник, корпорациите показват свободна воля и други атрибути, присъщи за мислещите същества.

Корпорациите съсредоточват в своите ръце и употребяват големи финансови и човешки запаси. Освен това, те са евентуално безсмъртни: доста от тях живеят по-дълго от хората и се резервират при световни произшествия, лишили милиони животи. Така да вземем за пример, немските концерни Mercedes, Siemens, Bosch и Volkswagen оцеляха във Втората международна война.

„Корпорациите могат да бъдат обсъждани като особени свръхителигентни машини. Изучавайки тяхното въздействие в обществото, можем да предположим, какви ще бъдат нашите връзки с един всесилен неестествен интелект„.

Guardian смята, че при създаването на мощен ИИ, учените би трябвало да вземат поради държанието на корпорациите и да го създадат по-управляем и етичен.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР