Васил Зашев се класира на девето място в спринта на

...
Васил Зашев се класира на девето място в спринта на
Коментари Харесай

Гордост! Васил Зашев се класира на 9-то място на Световното юношеско първенство по биатлон

Васил Зашев се класира на девето място в спринта на 10 километра при младежите на Световното юношеско състезание по биатлон в Отепя (Естония).
Българинът повали всичките 10 цели и остана на 1:04,9 минута зад спечелилия. Зашев беше даже седми след втората пукотевица, само че отстъпи с две позиции в крайното класиране.
Това е най-хубавото класиране за България досега на шампионата след 10-о място в самостоятелната дисциплинираност на Лора Христова.
Шампион в спринта стана Исак Фрей (Норвегия), който измина трасето за 24:01,8 минути и направи две неточности на рубежа.
Втори е Ян Гунка с 10 от 10 в стрелбата и пасив от 10,6 секунди, а трети се подреди Линус Кеспер (Германия) с един пропуск и на 25,8 секунди след Фрей.
Още трима българи участваха в конкуренцията. Цветан Данаджиев е 51-и с чиста пукотевица и пасив от 3:20,9 минути, Константин Василев е 75-и с три сбъркани цели и закъснение от 4:35,2 минути, а Валентин Карабаджаков се класира 84-и с 5 от 10 в стрелбата.
Спринтът на 7,5 км за девойките е по-късно през днешния ден, а измежду фаворитките ще бъде българката Лора Христова, написа Блиц Спорт.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР