Вашите пари от данъци трябва да ги виждате инвестирани в

...
Вашите пари от данъци трябва да ги виждате инвестирани в
Коментари Харесай

Паргов в Орландовци: Парите от данъците ви да се инвестират тук

Вашите пари от налози би трябвало да ги виждате вложени в квартала. С тези думи водачът на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов се обърна към жители от столичния квартал " Орландовци ". На срещата с хората участваха още националният представител от " Българска социалистическа партия за България " Николай Цонков, общинският консултант от групата на социалистите Иван Таков и претендентът на Българска социалистическа партия за кмет на регион " Сердика " Янко Янков.

" Хората предложиха част от улиците в квартала да ги създадем еднопосочни. Това може да бъде осъществено. По-големият проблем обаче е инфраструктурата. С тези дупки и асфалт от времето на социализма няма по какъв начин да продължаваме. Същото е ситуацията във " Връбница ", в " Обеля ", в " Овча купел ", в " Хаджи Димитър "... Крайните квартали са забравени от ръководещите. А всички плащаме налози. Парите от тях би трябвало да се връщат при нас, в квартала ни. Да ги виждаме вложени там, където живеем. А не да гледаме по какъв начин ги влагат в поправки и поправки на ремонтите на " Граф Игнатиев ", на " Дондуков " и към жълтите павета. Представете си единствено - с 24 милиона лв. бюджет регион " Сердика " ще светне ". А ръководещите в Столична община ги вложиха в ремонт на по-малко от километър на " Графа ".

Калоян Паргов показа пред жителите и претендента на Българска социалистическа партия за кмет на регион " Сердика " Янко Янков. " Назад във времето той към този момент е бил кмет и има опит. Освен това е инженер, транспортен активист, полковник. Той одобри поканата ми да бъде претендентът на Българска социалистическа партия за кмет на този регион. Вярвам, че вие, жителите, дружно с Янко Янков и с нашата поддръжка, ще успеем да се оправим с проблемите и да създадем от регион " Сердика " по-добро и по-уютно място за живеене ", сподели водачът на Българска социалистическа партия - София. Той напомни, че дружно с жителите от " Орландовци " към този момент имат реализирани триумфи. Безспорно най-големият от тях е възбраната за минаване на тежкотоварни камиони по улица " Рояк " и асфалтирането й дружно с ул. " Жак Дюкло ".

" От към месец към този момент работя " на терен ", както се споделя, и познавам добре проблемите на хората от квартала, разяснява Янко Янков. - Това, което чух на срещата, не ме изненадва. Въпросите, сложени от жителите, и проблемите, които те показаха, са действителни. Имах време даже да помисля по какъв начин да подредя проблемите, сформирах към този момент един проектоплан и ги разделих по значимост и по метод на решение. Защото едните зависят от администрацията на регион " Сердика ", други са в компетенцията на Столична община, а трети - на други институции на държавно равнище. Срещите не престават. Когато приключат, ще направя разбор и ще подредя проблемите съгласно целта. След това ще направя план-програма за решаването им. Всичко това ще показва на жителите. Ще им покажа по какъв начин аз виждам работата през идващите 4 години. И твърдо ще поема отговорността да разгадаем всички проблеми, които зависят от районната администрация. За оправянето с другите ще се боря, до момента в който не реализира триумф ".

Според Иван Таков, проблемите на жителите в крайните квартали са подбудени от цялостната липса на политики и цели от страна на Столична община към тези елементи от София. " Повече от 6 години ние приказваме за това, че градът се развива на две скорости, разяснява той. - Много бих желал да получа отговор на въпроса за какво Столична община дава 15 милиона лв. сега, с цел да асфалтира бул. " България "? Това ли е най-големият проблем в града? Толкова ли е зле този бул., че се постанова с приоритет да бъде ремонтиран? Защо не погледнат вътрешнокварталните улици? Защо не ви питат вас, жителите от кварталите, дали имате проблем с детските градини и ясли. Вече 20 години този въпрос стои неуреден. Бюджетът на Столична община за тази година е 1,7 милиарда лв.. За чистотата на София са заделени 208 милиона. По-чист ли е градът? Въздухът по-чист ли е? Преди 10 години бюджетът за непорочност е бил 140 милиона. За тази е двойно по-висок. А можем ли да кажем, че София е двойно по-чиста оттогава?! Въпросите са доста, а отговорите от това ръководство на Столична община са незадоволителни. Затова е толкоз нужна смяната ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР