Вашингтон. Военновъздушните сили на САЩ са прехвърлили ескадрила изтребители F-22

...
Вашингтон. Военновъздушните сили на САЩ са прехвърлили ескадрила изтребители F-22
Коментари Харесай

ТАСС: САЩ прехвърлиха една ескадрила изтребители F-22 в Европа за сдържане на Русия

Вашингтон. Военновъздушните сили на Съединени американски щати са трансферирали ескадрила изтребители F-22 в Германия в границите на ограниченията за въздържане на Русия, изтребителите ще престоят в Европа няколко седмици, заяви списание The National Interest, базирайки се на известие от Командването на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Европа, предава ТАСС .
„ Военновъздушни сили на Съединени американски щати трансферираха една ескадрила F-22 Raptor, водачи и съпътстващото съоръжение на авиобазата Шпангдалем в Германия за осъществяване на подготвителни полети взаимно с други европейски самолети.... F-22 дойдоха на 8 август и ще бъдат в Европа в течение на няколко седмици. Това образователно прекачване се организира в границите на европейската самодейност за въздържане “, се споделя в заявката.
Изтребителите са приписани към 95-а изтребителна ескадрила на 325-о изтребително крило на авиобазата Тиндал в щата Флорида. „ Рапторите “ ще употребяват базата Шпангдалем като място на базиране, само че за провеждането на тренировки със съдружниците от НАТО ще бъдат прехвърляни и в други елементи на Европа, отбелязва съветската организация.
По-рано за прехвърлянето в Европа на американски самолети пето потомство заяви командващият Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Европа и Африка военачалник Тод Уолтърс, само че без да прецизира съответно какви самолети, какъв брой на брой и къде се възнамерява да бъдат изпратени, напомня ТАСС.
Агенцията напомня, че многоцелевият изтребител от пето потомство F-22 Raptor е основан от фирмите Boeing и Lockheed Martin и е признат на въоръжение във Военновъздушни сили на Съединени американски щати през 2005 година. При строителството на самолета е употребена технология „ стелт “, която го прави мъчно видим за радарите на съперника. Първото му потребление в бойни условия се състоя в хода на военновъздушната интервенция на обединението против терористичната формация „ Ислямска страна “ в Ирак и Сирия.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР