Вашингтон. Висши сенатори от Демократическата партия на САЩ в сряда

...
Вашингтон. Висши сенатори от Демократическата партия на САЩ в сряда
Коментари Харесай

The Washington Post: Демократите внасят в Сената жестоки санкции срещу Русия в случай на нахлуване в Украйна

Вашингтон. Висши сенатори от Демократическата партия на Съединени американски щати в сряда ще разкрият нов пакет от наказания, с които ще се сблъска Русия в случай че нахлуе в Украйна. Инициативата има поддръжка от Белия дом, написа The Washington Post .

Оглавяваната от ръководителя на комисията по външни връзки на Сената Робърт Менендес самодейност дава дейно опрощение за демократите, които обществено се колебаеха дали да гласоподават в интерес на законопроект, който ще наложи наказания на Русия за „ Северен поток 2 “.

Въпреки че сенаторите от Демократическата партия необятно подкрепяха глобите против Москва в предишното, в този момент това рискува евентуално неловко проваляне за администрацията на Байдън, изключително във време, когато тя води чувствителни дипломатически диалози в чужбина, с цел да спре евентуална инвазия на Русия в Източна Европа, разяснява вестникът.

В изказване в сряда Менендес сподели, че наказванията, посочени в неговия законопроект, „ демонстрират безусловно ясно, че Сенатът на Съединени американски щати няма да стои безразличен, до момента в който Кремъл заплашва с наново навлизане в Украйна “.

Менендес сподели, че законодателството изпраща ясно обръщение към Русия: „ Путин не би трябвало да срутва цялата си стопанска система, нито би трябвало да жертва живота на личния си народ в ненужен опит да преначертае картата на Европа “.

Законът, получен от The Washington Post преди публикуването му, ще наложи необятни наказания на висши съветски военни и държавни чиновници, в това число Путин и други водачи, както и основни банкови институции, в случай че Москва се включи във военни дейности против Украйна. Той също по този начин ще бъде ориентиран към компании в Русия, които оферират предпазени системи за известия като SWIFT, които банките употребяват за продан на основна информация с други финансови институции.

Той също по този начин включва разпореждания за подкрепяне на сигурността на Украйна. Наричайки „ Северен поток 2 “ „ инструмент за злонамерено въздействие на Руската федерация “, законодателството предизвиква Съединените щати „ да прегледат всички налични и подобаващи ограничения “, с цел да подсигуряват, че газопроводът няма да стартира да работи.

Малко оптимизъм, до момента в който Русия и НАТО се срещат във връзка възходящото напрежение в Европа

Говорител на Съвета за национална сигурност сподели пред The Washington Post, че Белият дом поддържа законопроекта на Менендес — който ще „ задейства съществени разноски за съветската стопанска система “, в случай че Путин нахлуе в Украйна — и че други ограничения, като тази, препоръчана от Круз, „ няма да са задоволителни, с цел да спрат по-нататъшната съветска експанзия или да защитят Украйна “.

„ Вместо това това ще подкопае напъните ни да сдържаме Русия и ще отстрани лостовете, които Съединените щати и нашите съдружници и сътрудници имат в този миг, с цел да се завоюват политически точки вкъщи “, сподели представителят, който приказва при изискване на анонимност. „ И това ще пристигна в миг, в който би трябвало да бъдем тясно обединени с нашите европейски сътрудници, в това число Германия. Няма смисъл “.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР