Вашингтон. Във Вашингтон сега се разгаря политическа битка за възможното

...
Вашингтон. Във Вашингтон сега се разгаря политическа битка за възможното
Коментари Харесай

Der Spiegel: Пускането на „Северен поток 2“ все още може да бъде предотвратено

Вашингтон. Във Вашингтон в този момент се разгаря политическа борба за вероятното въвеждане на нови наказания против „ Северен поток 2 “. Газопроводът към този момент в действителност е приключен и може скоро да бъде пуснат в употреба, само че възможни нови наказания от Съединени американски щати въпреки всичко може да го спрат, означават в редакцията на немското издание Der Spiegel .

Изданието напомня, че предишното лято Джо Байдън и Ангела Меркел реализираха компромис, в границите на който Съединени американски щати отстраниха глобите си против газопровода. Сега обаче група сенатори от Републиканската партия, водени от Тед Круз, имат намерение непременно да попречат на стартирането на „ Северен поток 2 “. „ Джо Байдън се съобщи на Владимир Путин. Ще направя всичко, с цел да трансформира това пагубно решение “, цитира обявата на думите на Круз.

Групата торпедира приемането на законопроекта за бюджета за защита, настоявайки правото на президента да приключва наказания да бъде анулирано, написа Der Spiegel. В същото време те упорстват и за налагане на наказания против Nord Stream AG, както и против компании, участващи в узаконяването на плана.

Торпедирането на бюджета не е нещо нищожно: нито една от партиите не желае да поеме отговорност за това, че американската войска няма да има задоволително пари през 2022 година Освен това блокирането на бюджета за защита идва в доста несъответствуващ миг за Байдън, отбелязва Der Spiegel: той възнамеряваше да го утвърди допустимо най-скоро и в това време да предотврати налагането на наказания. Затова през последните седмици представители на Белия дом и Държавния департамент на Съединени американски щати се пробваха да убедят конгресмените, че глобите са ненужни, наблягайки, че сходна стъпка би обидила Германия, значим американски съдружник.

Байдън обаче се притеснява, че доста от съпартийците му ще поддържат глобите, написа изданието. Много демократи са такива съперници на „ Северен поток 2 “, каквито са и републиканците. Der Spiegel отбелязва, в случай че и двете партии поддържат глобите, това ще бъде мощен удар за Байдън.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР