Вашингтон. Това заяви американският президент на извънреден брифинг Случващото се

...
Вашингтон. Това заяви американският президент на извънреден брифинг Случващото се
Коментари Харесай

Джо Байдън: Путин е агресор и избра войната, Русия ще си понесе последствията

Вашингтон. Това съобщи американският президент на ексклузивен брифинг

„ Случващото се в Украйна е брутална офанзива, стартирана от Русия. Това е предумишлено нахлуване, подготвяно от президента Владимир Путин от месеци ”. Това разгласи на ексклузивен брифинг от Белия дом американският президент Джо Байдън, оповестява NOVA .

По думите на президента на Съединени американски щати Москва е дислоцирала 175 000 военни и е построила военнополеви лечебни заведения по украинската граница. „ Това значи, че той е имал желание за инвазия от месеци. Путин е агресор. Путин избра войната. Сега той и неговата страна, ще си понесат следствията ”, уточни Байдън.



И добави: „ Съединени американски щати ще наложат съществени наказания на Русия. Това ще нанесе сериозен удар върху съветската стопанска система – както в този момент, по този начин и в дълготраен мащаб. Тези наказания са подбрани по този начин, че да нанесат оптималната щета в дълготраен мащаб на Русия и минимални вреди на стопанската система на Съединени американски щати и на нашите съдружници ”.

„ Нека бъда явен – Съединени американски щати не подхващат тези дейности независимо. В продължение на месеци ние построяваме коалиция с нашите сътрудници, които съставляват над 50 % от световната стопанска система. ” По думите на Байдън задачата е да се попречи на Москва и съветските олигарси да финансират и разрастват съветската войска. „ Под удара на глобите попадат съветски банки с обши активи за над един трилион $. Отрязахме ги от американската финансова система ”.

В изказването си от Белия дом президентът беше безапелационен, че Съединени американски щати ще продължат да пазят „ нашите съдружници в НАТО ”. Той обаче акцентира, че американски войски няма да влязат в Украйна.

„ Нашите военни няма да отидат в Европа, с цел да се бият в Украйна, а с цел да пазят нашите сътрудници в НАТО и съдружниците ни на изток.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР