Вашингтон. Стив Банън, дългогодишен съюзник на бившия президент Доналд Тръмп,

...
Вашингтон. Стив Банън, дългогодишен съюзник на бившия президент Доналд Тръмп,
Коментари Харесай

Politico: Дългогодишният съюзник на Тръмп Стив Банън се предаде на ФБР

Вашингтон. Стив Банън, дълготраен съдружник на някогашния президент Доналд Тръмп, се съобщи на ФБР след обвиняването му в пренебрежение към Конгреса на Съединени американски щати, написа американският вестник Politico .

Банън беше упрекнат поради отхвърли си да се яви да свидетелства или да даде документи на комисия на Камарата на представителите, проверяващи напъните на Тръмп да анулира резултатите от изборите през 2020 година и насилствената офанзива против Капитолия на 6 януари, която бе инспирирана от тези старания. Новинарските отчети демонстрират, че Банън е бил по отношение на Тръмп в решаващите дни преди 6 януари – деня, в който Конгресът би трябвало да удостовери резултатите от президентските избори – и се е включил към други основни съветници на Тръмп за обмисляне на тактиката на 5 януари.

Случаят е от решаващо значение за комисията на Конгреса като цяло. Случаите с пренебрежение към Конгреса рядко са имали триумф в историята, само че малко лица в миналото са се противопоставяли на призовка на Конгреса толкоз безочливо, колкото Банън. Той отхвърли да се свърже с комисията до приключването на крайния период за явяване и се опира на теорията за „ абсолютния имунитет “, която няма законова поддръжка и е била обсъждана единствено за най-близките публични съветници на президента.

Но от комисията се надяват, че същинският резултат от обвиняването против Банън ще бъде върху други евентуални очевидци – като някогашния консултант на Тръмп Майкъл Флин, които биха могли да премислят откровеното предизвикателство, вместо да рискуват да бъдат подложени на наказателно гонене.

Банън остана все по този начин провокационен, даже когато се съобщи в понеделник сутринта в полевия офис на ФБР във Вашингтон. Той провежда предаването му да бъде излъчено онлайн в GETTR, уеб платформа, стартирана от членове на вътрешния кръг на някогашния президент след блокирането на Тръмп от „ Туитър “. Той също по този начин включи своята подкаст линия „ War Room “ за по-късно денем.

„ Ние смъкваме режима на Байдън... " – сподели Банън

Банън също по този начин настоя, че поддръжката за неговата идея нараства измежду малцинствата, макар че не е ясно какво е провокирало мненията му по този въпрос.

„ Не желая никой да откъсва погледа си от това, което вършим всеки ден “, сподели някогашният консултант на Белия дом. " Латиноамериканците идват на наша страна... афроамериканците идват на наша страна. "

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР