Вашингтон. Среща на Световната банка (СБ) с правителството в София

...
Вашингтон. Среща на Световната банка (СБ) с правителството в София
Коментари Харесай

Среща на Световната банка с правителството в София договориха министър-председателят Кирил Петков и президентът на международната финансова институция Дейвид Малпас

Вашингтон. Среща на Световната банка (СБ) с държавното управление в София договориха министър-председателят Кирил Петков и президентът на интернационалната финансова институция Дейвид Малпас. Детайлите по организацията на срещата следва да бъдат конкретизирани, като задачата е задълбочаване на съдействието с още по-голяма добавена стойност за България, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Премиерът Кирил Петков посети централата на Световната банка във Вашингтон, където беседва с Малпас и с изпълнителния шеф на Нидерландската група в СБ Кун Давидзе. В рамките на диалозите бяха разисквани опциите за даване на техническа помощ от Световната банка за България в поддръжка на промените у нас, както и за инфраструктура, опазване на здравето и планове по линия на Плана за възобновяване и резистентност. Войната в Украйна и тематики от енергийната сфера също бяха във фокуса на срещата на Петков с Малпас и Давидзе.

Във Вашингтон българският министър-председател се срещна също с президента на Международния републикански институт Даниел Туининг.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР