Вашингтон. Според бившия президент на САЩ Доналд Тръмп Китай трябва

...
Вашингтон. Според бившия президент на САЩ Доналд Тръмп Китай трябва
Коментари Харесай

The Washington Times: Тръмп поиска репарации от Китай заради коронавирус

Вашингтон. Според някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп Китай би трябвало да заплати на целия свят „ репарации “ за пандемията от COVID-19 в размер на 60 трилиона $, написа The Washington Times . Изданието напомня, че една от версиите за появяването на ковид е „ приключването “ му от лаборатория. Освен това, акцентират от редакцията, мнозина са на мнение, че Пекин не е уведомил в точния момент Световната здравна организация за заканите, произлизащи от новия вирус.

„ Китай би трябвало да заплати, те би трябвало да създадат нещо. Трябва заплащат репарации, а Китай няма пари, с цел да го направи. Говоря освен за Съединени американски щати, само че и за целия свят – би трябвало да бъдат платени вреди на стойност 60 трилиона $. Китай няма тази сума, само че ще би трябвало да направи нещо, с цел да поправи това, което стори “, цитира изданието думите на Тръмп.

Авторът на публикацията изяснява: Китай откри новия ковид през ноември 2019 година, само че заяви за него през декември. Според специалисти това закъснение е довело до ескалация на пандемията. И към момента не е ясно по какъв начин се е появил вирусът. Не може да се изключи версията за случай в лабораторията на Института по вирусология в Ухан.

„ Мисля, че произходът на вируса е явен. Ако някой е на друго мнение, то той се заблуждава “, сподели Тръмп. Припомня се, че през май към 20 от най-големите учени разгласиха писмо с апел за по-нататъшно проучване на аргументите за появяването на вируса. Те означиха, че и двете теории за инцидентно приключване от лабораторията и прекачване от животно на човек остават правдоподобни.

Китайските управляващи от своя страна отхвърлиха версията за приключването на вируса от лабораторията. През март беше оповестен отчет на специалисти на СЗО, които след посещаване в Китай не можаха да открият точните причинители на вируса, само че означиха, че по време на пътуването са имали ограничавания в работата, наложени им от Пекин. Затова ръководителят на СЗО сподели, че техните констатации не са задоволителни и е належащо следствието да продължи, отбелязва още The Washington Times.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР