Вашингтон ще "елиминира" всички далекобойни ракети, които се изпратят във

...
Вашингтон ще "елиминира" всички далекобойни ракети, които се изпратят във
Коментари Харесай

САЩ със страховита заплаха: Ще унищожим всички...

Вашингтон ще "елиминира " всички далекобойни ракети, които се изпратят във Венецуела от Иран, съобщи пратеникът на Съединените щати и към двете страни.

Предупреждението му идва откакто оръжейното ембарго против Техеран изтична този месец. Американският представител въпреки всичко не показа никакво доказателство, че е имало сходни продажби на ракети.

"Трансферът на далекобойни ракети от Иран във Венецуела не е допустим за Съединените щати и няма да бъде толериран или разрешен ", съобщи специфичният делегат на Държавния департамент за Иран и Венецуела, Елиът Ейбръмс.
Той сподели това пред Фокс нюз в понеделник.

"Ще създадем всяко изпитание с цел да спрем доставките на далекобойни ракети, а в случай че по някакъв метод те доближат до Венецуела, те ще бъдат отстранени там ", съобщи американският посланик.

Въпреки, че не даде доказателства, че има сходни оръжейни прехвърляния, които са се случвали към този момент, както и не съумя да покаже, че такива доставки са неизбежни, Ейбрамс въпреки всичко настоя, че Венецуела е "очевидна цел " за иранските оръжейни продажби.
Според него, това е по този начин, тъй като "двата изолирани режима " имали "отношения ".

Заплахата на пратеника на Държавния департамент идва откакто Вашингтон наложи наказания на "ключови субекти " в иранския петролен бранш в понеделник.

Сред глобените са Министерството на петрола на Иран и други. Вашингтон се оправдава с тяхната хипотетична поддръжка за Гвардейския революционен корпус на Ислямската република - първокласен боен корпус, който от Съединените щати дефинират за терористична формация.

Представители на Министерството на финансите на Съединените щати упрекнаха "водена от Революционния гвардейски корпус мрежа ", че е употребила ирански плавателни съдове с цел да прекарва към 10 милиона барела нефт.

Този нефт е бил "преди всичко ориентиран за режима на Башар Асад в Сирия ", споделят американците.

От Министерството на финансите също по този начин отбелязаха четирима индивида, упрекнати в присъединяване в "скорошната продажба на иранско гориво на нелегитимния режим на Мадуро във Венецуела ".

Съединените щати също по този начин упрекнаха и основаната в Обединените арабски емирства компания Мобин Интернешънъл Лимитед, за която споделят, че имала връзка с държавна петролна компания във Венецуела и изнасяла нефт.

Новите наказания, които бяха наложени идват след основаването на "Научния и технологически боен съвет " на Венецуела, който бе разгласен от президента Николас Мадуро в петък.

При този си ход, Мадуро съобщи, че ще пази "независимостта " на страната на фона на американските наказания.

"Въпреки всичките блокади и наказания, ще продължим да оборудваме и снаражаваме Въоръжените сили, с цел да бъдат те подготвени за военната отбрана на страната ни ", съобщи президентът Мадуро.

В петък Иран включи в черния си лист трима американски дипломати за "терористична активност ". Техеран се базира на тяхната поддръжка за смазващия режим на наказания на Съединените щати, както и присъединяване в убийството на иранския военачалник Касем Солейман, което се случи по-рано тази година.

Това е следващото възмездие на Техеран на правилото "танто за танто " против Вашингтон през последните седмици.

Напрежението сред двете страни нарастна, защото 13-годишното оръжейно ембарго на Организация на обединените нации против Иран изтече на 18 октомври.
Това беше събитие, което в Иран оповестиха за "исторически ден " за Ислямската република.

Отпадането на оръжейната възбрана идва като удар за администрацията на президента Тръмп, която приложи голям напън към Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, с цел да задържи ембаргото.

Съединените щати поставиха и старания с цел да върнат един режим на "обратни наказания " против Иран.

Опитът им в последна сметка се провали, откакто множеството страни от Съвета за сигурност отхвърлиха да се съобразят с натиска на Вашингтон за продължение на ембаргото за неустановен период от време.

По сходен метод, администрацията на Тръмп приложи и акция за напън против Венецуела. Съединените щати постановиха цяла поредност от наказания против страната.

В същото време Вашингтон намерено поддържа политическата съпротива на президента Николас Мадуро, която се води от подставеното лице Хуан Гуайдо.

За прочут интервал от време, Хуан Гуайдо даже беше представян и одобряван в Съединените щати като "временен президент " на Венецуела.
Още повече, американският Държавен департамент даже предложи 15 милиона $ премия за всяка информация, която би моглад а докара до ареста на президента Николас Мадуро.

Това се случи, откакто Министерството на правораздаването на Съединените щати, упрекна венецуелския водач, че е обвързван с "нарко тероризъм ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР