Вашингтон призова Сърбия да подкрепи западните санкции срещу Русия заради

...
Вашингтон призова Сърбия да подкрепи западните санкции срещу Русия заради
Коментари Харесай

Американски сенатор погна Вучич, какво поиска от Сърбия

Вашингтон прикани Сърбия да поддържа западните наказания против Русия поради войната в Украйна.

Съединени американски щати схваща историческите връзки сред Сърбия и Русия, само че се надява, че Сърбия, дружно с други демократични страни, ще взе участие в партньорство за прекъсване на " непредизвиканата инвазия " на Русия в Украйна, сподели в Белград американският сенатор и член на комисията по външни работи Крис Мърфи след диалози със сръбския президент Александър Вучич.

Сенатор Мърфи разгласи, че идната седмица ще окаже напън върху Косово да извърши обещанията си за прогрес в договарянията по съглашение със Сърбия.

По-късно през днешния ден се чака среща на сръбския президент Александър Вучич със специфичния представител на Европейски Съюз по въпроса за разговора сред Белград и Прищина Мирослав Лайчак.

Въпреки че Сърбия гласоподава в поддръжка на три резолюции на Организация на обединените нации, осъждащи съветската експанзия против Украйна, Белград не се причисли към интернационалните наказания против Москва.

Сърбия, която води договаряния за участие в Европейския съюз, зависи съвсем напълно от съветските енергийни доставки. Президентът Александър Вучич сподели, че налагането на наказания против обичайни славянски съдружници в Москва би било пагубно за Сърбия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР