Вашингтон. Президентът Джо Байдън в четвъртък направи поредната си стъпка

...
Вашингтон. Президентът Джо Байдън в четвъртък направи поредната си стъпка
Коментари Харесай

CNN: Джо Байдън откри първата среща на върха за демокрация

Вашингтон. Президентът Джо Байдън в четвъртък направи следващата си стъпка в проектите си за поощряване на демокрацията против надигащите се автокрации, като свика виртуална " Среща на върха за народна власт ", на която предложения над 100 участници, представляващи държавни управления, гражданското общество и частния бранш, предава CNN .

„ В лицето на непрекъснатите и тревожни провокации пред демокрацията, универсалните човешки права и по целия свят, демокрацията се нуждае от водачи “, сподели Байдън, когато стартира срещата на върха.

Президентът продължи: „ Исках да бъда хазаин на тази среща на върха, тъй като... тук, в Съединените щати, ние знаем, както всеки различен, че обновяването на нашата народна власт и укрепването на нашите демократични институции изисква непрекъснати старания.

„ Американската народна власт е непрекъсната битка да живеем в сходство с нашите най-високи идеали и да излекуваме нашите разделения и да се ангажираме още веднъж с основополагащата концепция на нашата нация, залегнала в нашата Декларация за самостоятелност “, сподели Байдън, наричайки го " определящо предизвикателство на нашето време. "

Виртуалното събиране на водачи е фокусирано върху битката с корупцията, отбраната против авторитаризма и насърчаването на правата на индивида. Това е част от по-широка тематика, която Байдън постоянно е повдигал през цялото си време на ръководство – че световната конкуренция на 21-ви век е тази, която се дефинира от демокрации против автокрации и Америка носи отговорност да подсигурява, че демокрациите надвиват.

Байдън разгласи основаването на президентската самодейност за демократично обновяване, която ще се основава на настоящата работа на Съединени американски щати за подсилване на демокрацията и отбрана на човешките права по света.
Съединените щати възнамеряват да дават до 424,4 милиона $ за самодейността, която ще се концентрира върху поддръжката на свободните и самостоятелни медии, битката с корупцията, поддръжката на демократичните реформатори, напредването на технологиите за народна власт и отбраната на свободни и почтени избори и политически процеси, сподели Белият дом. Тези средства ще бъдат предмет на бюджетни заеми на Конгреса.

Президентът цитира починалия герой за гражданските права, конгресмена Джон Луис от Джорджия, когато той откри срещата на върха, наричайки го „ популярен първенец на американската народна власт и за гражданските права по целия свят “.

„ С последните си думи, до момента в който умираше, към нашата нация предходната година той подсети на страната ни: „ Демокрацията не е страна, това е акт “, сподели Байдън.

Президентът сподели, че макар че демокрацията може да бъде нежна, той има вяра, че тя е „ по своята същина устойчива “ и способна на „ самокоригиране “ и „ самоусъвършенстване “.

Байдън прикани международната общественост да " отстоява полезностите, които ни сплотяват ", в това число свободата на словото, свободата на събранията, свободата на печата, свободата на религията и правата на индивида.

След като встъпи в служба предишния януари, Байдън даде обещание да организира срещата като проява на мощ против автокрациите по целия свят. Администрацията е изправена пред известни рецензии за листата си с посетители за срещата на върха. Поканените включват представителства на народи с проблеми във връзка с демокрацията, върховенството на закона и правата на индивида, в това число Филипините, Пакистан, Нигерия, Бразилия и Турция.

Главният заместител прессекретар на Белия дом Карин Жан-Пиер сподели пред кореспонденти в сряда, че фокусът на срещата ще бъде „ върху това, което президентът назова „ предизвикването на нашето време “ – превръщане на продължаващата световна демократична криза и гарантиране, че демокрациите ще се оправят с техния народ “.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР