Вашингтон. Пентагонът няма да позволи окачването на ЛББТ-знамена в сградите

...
Вашингтон. Пентагонът няма да позволи окачването на ЛББТ-знамена в сградите
Коментари Харесай

Reuters: Пентагонът не позволи окачване на ЛГБТ-флага на военните съоръжения в САЩ

Вашингтон. Пентагонът няма да разреши окачването на ЛББТ-знамена в постройките на американските военни институции през месец юни, когато по традиция се празнува международния ден на общността, предава Reuters . По този метод политиката на предходния водач на Белия дом Доналд Тръмп бе непокътната, разяснява организацията.

По-рано тази седмица президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че близо 1500 от назначените чиновници в следените от него организации се разпознават като лесбийки, хомосексуалисти, бисексуални, транссексуални и странни.

През юли 2020 година Пентагонът възприе политика, при която единствено избрани флагове да бъдат окачвани на военни уреди. Така без експлицитна възбрана се оказа невъзможна появяването на байрак с дъгата във военните институции.

„ Няма да има изключение този месец за знамето на гордостта “, сподели представителят на Пентагона Джон Кърби. Решението е взето за попречване на появявата на други провокации към правилото, въведено през юли предходната година, когато отпред на Министерството на защитата в Съединени американски щати бе Марк Еспер.

„ Това по никакъв метод не отразява неналичието на почитание или удивление към хората, които (са от) общността на ЛГБТ, към техни представители в личния състав в и без униформа, които служат в този отдел. Гордеем се с тях “, увери Кърби.

Проучване на RAND от 2015 година откри, че 5,8% от хората на работа са лесбийки, гей или бисексуални.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР