Вашингтон. Лекарят на президента Байдън в петък заяви, че той

...
Вашингтон. Лекарят на президента Байдън в петък заяви, че той
Коментари Харесай

The Hill: Лекарят на Байдън заяви, е той е медицински годен да изпълнява задълженията си

Вашингтон. Лекарят на президента Байдън в петък съобщи, че той е здрав и кадърен да извършва отговорностите си като президент след годишния му медицински обзор в деня преди 79-ия му рожден ден, написа американският вестник The Hill

Байдън посети медицински център Уолтър Рийд за колоноскопия и обикновен медицински обзор. Кевин О’Конър, лекарят на президента, като цяло заключи, че Байдън е в положително здраве.

„ Президентът Байдън остава здрав, деятелен, 78-годишен мъж, който е в положение да извършва сполучливо отговорностите си като президент, в това число тези като държавен глава и висш главнокомандващ “, написа О`Конър в шест-странично обобщение след медицинския обзор на президента.

О’Конър посочи две области, които съгласно него изискват в допълнение проучване – по-специално неотдавнашното „ пречистване на гърлото “ на Байдън и това, което той разказа като „ втвърдена походка “.

„ Походката на президента наподобява е очевидно по-втвърдена и по-малко плавна, в сравнение с в предишното. Той самичък признава ранната утринна вдървеност, която се усъвършенства денем, “, сподели лекарят.

О`Конър означи, че счупеното ходило на Байдън, след контузията, която претърпя преди към година, може да способства за походката му, само че той най-общо оцени, че Байдън страда от гръбначен артрит и „ периферна невропатия “, което значи известна загуба на сензитивност в краката.

О’Конър също по този начин написа, че Байдън „ прочиства гърлото си “ с „ възходяща периодичност и тежест “ и сподели, че това се дължи на храносмилателно разстройство, известно като гастроезофагеален рефлукс.

„ Президентът Байдън изпитва понякога признаци на гастроезофагеален рефлукс, като на първо място би трябвало да прочиства гърлото си по-често. Това може също да способства за инцидентна кашлица и задръстване на синусите. Симптомите му нормално се изострят малко след хранене ", написа той.

Байдън претърпя колоноскопия в петък сутринта, по време на която лекарите отстраниха незлокачествен полип, само че другояче не откриха причина за безпокойствие. Байдън трансферира властта на вицепрезидента Харис за 85 минути, до момента в който беше под упойка за процедурата, тъкмо както направи президентът Джордж У. Буш, когато претърпя колоноскопия през 2002 и 2007 година

Байдън сподели пред кореспонденти в петък следобяд, че се усеща „ ужасно “ след прегледа си и се пошегува: „ Очаквам с неспокойствие да ознаменувам 58-ия си рожден ден “.

Байдън тежи 83 кг, което значи показател на телесна маса, който е навръх границата на категорията „ наднормено тегло “, макар че този показател не може да бъде точна мярка за физическа валидност, защото не взема поради мускулната маса. Кръвното му налягане е 120/70.

Президентът приема пет медикаменти, написа О’Конър, в това число Crestor за справяне с високия холестерол; Dymista спрей за нос за алергии; Allegra за алергии; Eliquis като разредител на кръвта; и Pepcid за лекуване на гастроезофагиалния рефлукс.

За последно Байдън разгласява резултатите от медицинския си обзор през декември 2019 година по време на кандидат-президентската акция. Той счупи крайници си през ноември 2020 година, до момента в който си играеше с кучето си, само че не е имал никакви здравословни произшествия, откогато е в Белия дом.

На 78 години Байдън стана най-възрастният човек, който в миналото е положил клетва като президент при встъпването му в служба през януари. Възрастта му, обособени „ запъвания “ в речта му и скованите му придвижвания способстваха за стартирането на клюки от страна на последователите на Републиканската партия за това дали той е физически и душевен кадърен за длъжността.

„ Със сигурност има много теории на конспирацията, които се популяризират в редица обществени медийни платформи и даже от обособени чиновници. Така че това сигурно може да е съществена причина “, сподели представителят на Белия дом Джен Псаки в петък, когато беше запитана за опасенията измежду гласоподавателите по отношение на годността на Байдън.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР