Вашингтон. Броят на случаите на хоспитализация на деца с коронавирусна

...
Вашингтон. Броят на случаите на хоспитализация на деца с коронавирусна
Коментари Харесай

CNN: За седмица броят на хоспитализациите на деца с COVID-19 в САЩ се е увеличил с почти 50%

Вашингтон. Броят на случаите на хоспитализация на деца с коронавирусна зараза в Съединени американски щати се е нараснал през последната седмица с 48,2% по отношение на предходния седемдневен интервал и е приблизително 305 души дневно. Това заяви телевизионният канал CNN , базирайки се на данни от Федералния център за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) на Съединени американски щати.

Рязкото нарастване - единствено с 10,7% по-ниско от пиковите индикатори от края на август - началото на септември, когато приблизително дневно в болница постъпваха по 342 деца с ковид, се дължи на бързото разпространяване на по-инфекциозния нов вариант на COVID-19 – „ Омикрон “. Например в Ню Йорк, съгласно CDC, броят на хоспитализациите за деца се е нараснал пет пъти през настоящия месец, до момента в който във Вашингтон съвсем се е удвоил и лекарите чакат даже по-нататъшен растеж.

Стенли Спинър, основен доктор и вицепредседател на Центъра за незабавна здравна помощ за деца в Тексас, съобщи пред малкия екран: „ Мисля, че ще забележим, че тези цифри не престават да нарастват до равнища, невиждани до момента “. Той допусна, че по време на Новогодишните празници ще се усили броят на инфектираните, а с него и този на хоспитализациите.

За сходен сюжет, както оповестява каналът, лекарите в други щати към този момент се приготвят. Те предвиждат, че януари ще бъде доста сложен месец за разпространяването на COVID-19. „ Предстоят ни доста „ забавни “ няколко седмици: през коледните празници децата ще поддържат връзка доста и по-късно ще ги изпратим на учебно заведение. Всички чакат и се чудят по какъв начин ще свърши всичко “, изясни шефът пред отдела за инфекциозни заболявания към детската болница в Кливланд, Охайо, Клаудия Хойен.

Както Спинър уточни, до момента в който броят на хоспитализациите при възрастни нараства релативно постепенно, при децата това се случва бързо. „ Това, несъмнено, ни тормози, изключително за тези, които са под пет години и които не са имунизирани, както и за тези, които са над пет години, само че които към момента не са изцяло имунизирани или към момента не са имунизирани въобще “, сподели той.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР