- Ваше превъзходителство, каква информация получавате в САЩ за новата

...
- Ваше превъзходителство, каква информация получавате в САЩ за новата
Коментари Харесай

Джеймс Пардю: В България има фалшива демокрация като в Путинова Русия

- Ваше превъзходителство, каква информация получавате в Съединени американски щати за новата политическа рецесия в България?
- Демонстрациите демонстрират, че желанието за същинска народна власт остава мощно в духа на българския народ. Голяма част от популацията желае законно, отчитащо се, демократично държавно управление вместо еднопартийно ръководство, ширеща се корупция и прекалено въздействие на олигарси. Също по този начин през днешния ден в България липсва независимост на печата. Не можете да имате действителна народна власт без свободна, самостоятелна, настойчива преса, която да държи виновни формалните лица.

Днешна България се ръководи от тип подправена народна власт, каквато може да се види в Путинова Русия. Настоящият политически хайлайф в България би трябвало да обърне внимание на въпросите, повдигнати от улицата, вместо да се пробва да заглуши или да избяга от посланията, отправени от демонстрациите.

Неотдавнашното изказване на посолството на Съединени американски щати (в София - б.р.) за ролята на мирните митинги в изискванията на народна власт е чудесно обобщение на американското виждане за правото на хората да показват посредством демонстрации своите претенции към държавното управление. Публичните митинги в демокрациите пораждат, когато инструментите на държавното управление не дават отговор на упованията на обществото.
  - Какви съгласно Вас са приликите и разликите сред сегашните митинги и предходните?
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР