Вашата инициатива в социалните мрежи – Бойкот на покупката на

...
Вашата инициатива в социалните мрежи – Бойкот на покупката на
Коментари Харесай

Манолова тотално полудя, появи се в ефир и заяви: Българи, не купувайте яйца до Великден!

Вашата самодейност в обществените мрежи – „ Бойкот на покупката на краставици ”. Яйца не си закупувам, тъй като от „ Левицата ” обявихме протест на „ златните яйца ” и други „ златни ” артикули, да вземем за пример кашкавалът на „ златни цени ”. Призовавам българските жители до Великден да не купуват яйца и безценен кашкавал ”. Това съобщи в предаването „ Офанзива ” Мая Манолова, водач на „ Изправи се, България ”, част от коалиция „ Левицата ”.
Преди изборите Манолова изясни какви цели си слагат от коалиция „ Левицата ”.
„ Нашата идея е борба със спекулата. Ще сложим 5% надценка на 10 съществени хранителни артикули. Не таван на цената. Практиката в Хърватия и Унгария демонстрира, че когато има таван на цената, веригите натискат производителите и те банкрутират ”, сподели Манолова.
„ Българските данъкоплатци се оказаха солидарни с комерсиалните вериги – ние им платихме скъпия ток, ограниченията за Коронавирус, ние участваме във всевъзможен вид подкрепяне на комерсиалните обекти. Те заплащат 10% налог и 10% дял. Те би трябвало да бъдат сложени на място и да проявят взаимност ”, съобщи Манолова.
Според нея би трябвало свръхпечалбите в разнообразни фондове да отиват в специфични фондове. „ Например свръхпечалбите от комерсиалните вериги да отиват във фонд взаимност, който да поддържа ваучери за храна на българските семейства ”, изиска Манолова.
Относно минималната работна заплата, тя сподели, че от „ Левицата ” упорстват да е 1310 лв..
„ България би трябвало да извърши европейската инструкция, която споделя – не по-малко от междинната работна заплата. В момента 770 лв. е минималната работна заплата, което е по-малко от междинната ”, съобщи Манолова и посочи, че ще упорства това да се случи преди 1 януари 2024 година
За пенсиите, Манолова сподели, че сега 660 000 български пенсионери живеят под линията на бедността, както и доста хора с увреждания. „ Осигурителният приход, върху който се пресмята пенсията, би трябвало да е върху осигурителния приход от миналата година ”, съобщи Манолова.
Преди това тя още веднъж акцентира, че е належащо обединяване в ляво.
„ Обединението е единственият метод да се спре срутва на доверие в лявото и обезличаването на парламентарната група на сякаш лявата партия до момента. Необходимо е ляво обединяване. Левите хора, работещите, пенсионерите, семействата, които бяха оставени на произвола на ориста и по време на четворната коалиция и в този момент по време на 4-месечния парламент, да имат бранители на своите ползи, да имат хора, които да стоят зад техните ползи ”, сподели Манолова.
„ Всички леви хора, социалисти са добре пристигнали при нас. Те се включиха в огромна степен в нашите листи, те са водачи на нашите листи и техният глас ще бъде чут ”, сподели още Манолова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР