Варненският съдия Ванухи Аракелян бе избрана за втори мандат като

...
Варненският съдия Ванухи Аракелян бе избрана за втори мандат като
Коментари Харесай

Съдия Ванухи Аракелян ще направи 20 години като шеф във Варна

Варненският арбитър Ванухи Аракелян бе определена за втори мандат като началник на Варненския апелативен съд. Решението бе взето единомислещо от Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет във вторник.

Съдия Аракелян има впечатляваща кариера. Тя е определена за първи път за началник на Варненския областен съд през 2004 година и остава на тази позиция през идващите 11 години. През 2015 година е определена за началник на Варненския апелативен съд, а в този момент Висш съдебен съвет и гласоподава доверие за втори мандат на тази позиция. Ако всичко мине по проект, през 2023 година арбитър Ванухи Аракелян ще направи 20 години отпред на правосъдната система във Варна.

Подобно началническо дългоденствие на толкоз ветровита позиция e впечатляващо. Все отново в по-ниските елементи на българската правосъдна система има един магистрат, който има по-дълъг шефски стаж от арбитър Аракелян. Това е арбитър Цветанчо Трифонов, който безусловно през цялата си кариера е бил единствено шеф. Той стартира стремително кариерата си и съвсем от стажант в съда в Кнежа е определен за негов началник. На този пост се задържа цели 19 години. После става началник на съда в Козлодуй и към момента е, навъртайки до момента 28 години като началник.

Въпреки това арбитър Ванухи Аракелян може да се похвали като незаместим правосъден шеф в огромен апелативен регион като варненския, което е в действителност рекордно достижение. Впечатляващи бяха и словата на огромна част от членовете на Висш съдебен съвет, казани по неин адрес по време на протоколната процедура по преизбирането ѝ.

Ванухи Аракелян се регистрира с удивително отлични резултати отпред на Варненския апелативен съд. Работата вървяла толкоз безпрепятствено, че тя даде обещание да води война със напрежението измежду магистратите през идващите четири години. Идеята ѝ е да се вкара мониторинг на напрежението и предприемане на ограничения за оправянето с него. Втората основна концепция на Аракелян е да вкара споделено ръководство с сътрудниците, с цел да може всеки в съда да се почувства част от триумфите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР