Варненският окръжен съд призна за виновни 19-годишния Митко Ив., 20-годишните

...
Варненският окръжен съд призна за виновни 19-годишния Митко Ив., 20-годишните
Коментари Харесай

Осъдиха трима младежи, пребили и ограбили мъж във Варна

 Варненският областен съд призна за отговорни 19-годишния Митко Ив., 20-годишните Георги Ив. и Ангел Ив., че в съучастничество направили обир на 400 лв. от мъж във Варна, оповестиха от пресслужбата на институцията. При закононарушението употребявали мощ и предизвикали на потърпевшия две междинни телесни повреди.

Съдебният състав наложи наказване " отнемане от независимост “ на Митко Ив. за период от 7 години, на Ангел Ив. за период от 8 години и 6 месеца и на Георги Ив. за период от 7 години, при първичен непоколебим режим и за тримата. Спрямо Ангел Ив. беше преведено в осъществяване и наказването от 6 месеца затвор, защото грабежът е осъществен в изпитателния период, на присъда на Варненския областен съд от октомври 2020 година.

Съдът почете напълно и предявения от потърпевшия мъж цивилен иск против тримата подсъдими в размер на 35 000 лв. за претърпени от него неимуществени вреди в резултат на осъщественото закононарушение. Те ще би трябвало да платят солидарно и направените разноски за лекуването на пострадалия в размер на над 1379 лв..

Престъплението беше осъществено на 21.11.2020 година Митко, Георги и неговия брат Ангел пушили марихуана. След това решили да се разходят по бул. Вл. Варненчик в посока Катедралата. Тъй като им трябвали пари тримата решили да откраднат нещо или да оберат някого. Около 05,15 ч. забелязали човек, който влезнал да тегли пари от банкомат на ул. " Дрин “. През стъклото следили мъжа и видели, че изтеглил крупна сума пари, след което тръгнал по дребните пресечки към Централна поща. Обвиняемите го наблюдавали. Съборили ли го с удари на земята, заплашили го с нож, сломили съпротивата му и съумели да му лишават изтеглените 400 лева В разследване на нанесения побой над мъжа той имал няколко счупени ребра, довели до трайно усложнение в придвижването на тялото и строшаване на бедрена кост, което лимитирало придвижването на потърпевшия за няколко месеца. След грабежа причинителите  се отправили с такси към кв. Виница, с цел да си разделят парите.

Митко Ив. е с начално обучение, а Георги Ив. с главно, като и двамата са с чисто правосъдно минало. Ангел Ив. е с главно обучение и има предходни осъждания. И тримата са били безработни.

Присъдата предстои на обжалване и митинг в 15-дневен период от през днешния ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР