Варненският окръжен съд призна за виновен 57-годишния Стоян А., за

...
Варненският окръжен съд призна за виновен 57-годишния Стоян А., за
Коментари Харесай

Eфективна присъда за шофьор, причинил по непредпазливост смъртта на пешеходец

 Варненският областен съд призна за отговорен 57-годишния Стоян А., за това че като лидер на автомобил нарушил разпоредбите за придвижване и предизвикал пътно произшествие, в което умрял пешеходец, оповестиха от пресслужбата на институцията.   

Чрез бранителя си Стоян А. изиска разглеждане на делото по съкратената процедура и делото завърши в деня на разпоредителното съвещание. В този случай, съгласно Наказателно-процесуален кодекс, при постановяване на неоправдателна присъда, съдът наложително понижава наказването " отнемане от независимост “, което е наложил с 1/3.

Окръжен съд – Варна го призна за отговорен, че на 14.09.2020г. на бул. " Трети март “ във Варна с управлявания от него лек автомобил " Ауди А3 “ блъснал на пешеходна пътека пресичаща жена и по несъобразителност предизвикал гибелта и́. За закононарушението, Варненският областен съд му наложи наказване " отнемане от независимост “ за период 4 години и 6 месеца, което понижи с 1/3 до 3 години, при първичен общ режим на изтърпяване. Той е лишен и от правото да ръководи моторни транспортни средства за период от 5 години.

Присъдата предстои на обжалване или митинг в 15- дневен период от през днешния ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР