Варненският окръжен съд призна 9 годишна присъда, наложена на 30-годишната

...
Варненският окръжен съд призна 9 годишна присъда, наложена на 30-годишната
Коментари Харесай

Изловиха във Варна жена, откраднала огромна сума пари в Испания

Варненският областен съд призна 9 годишна присъда, наложена на 30-годишната българка Мима И. от испанските правосъдни управляващи. По нейна молба, делото беше гледано без присъединяване и́, защото тя обитава в страната, в която е наказана и изтърпява наложеното и́ наказване. Преди делото е изразила мнение, че желае присъдата на испанските управляващи да бъде приета и изпълнена в България. Това оповестиха от Окръжен съд зa Varna24.bg.

Престъплението, за което е наказана, е осъществено в Палма де Майорка в съучастничество с още двама английски жители. На 04.09.2019 година Мима И. била в къщата на собствен ухажор, като помогнала на съучастниците си да влязат в дома му. Двамата били маскирани и въоръжени с мачете.

Заплашили мъжа, че ще убият двете му деца и някогашната му брачна половинка, в случай че не им преведе 150 000 евро и още 6000 евро на месец в продължение на една година. Сумите трябвало да се внасят по сметката на Мима И.

Чрез закани нападателите поискали жертвата да съобщи наличните в дома му пари - 700 евро и 300 паунда, след което тримата напуснали жилището. Въпреки че атакувания мъж превел 134 000 евро по сметката на българката, изнудвачите траяли да желаят пари, като заплашили, че ще убият него и околните му.

Българката и единият английски жител бяха открити във Варна месец след осъществяване на закононарушението - през октомври 2019 година С решение на Варненския областен съд двамата бяха предадени на испанските управляващи за следствие. Били са приети за отговорни, като присъдите им са влезнали в действие преди две години - на 11 юни 2021 година.

За осъщественото закононарушение, българката е била наказана на 9 години затвор. Задължена е била да заплати солидарно с другите наказани обезщетение на потърпевшия в размер на над 176 205 евро. Съдът и́ е наложил и възбрана да доближава на по-малко от 500 метра и да комуникира по какъвто и да е метод с жертвата на грабежа и неговите близки.

Съдебният състав на Окръжен съд – Варна реши, че няма правни учредения да бъде отказано признаването и осъществяването на присъдата на Областния съд в Палма де Майорка. Мима И. ще търпи 9 години " отнемане от независимост “ при първичен непоколебим режим, като ще бъде приспаднато време, в което наказаната е била арестувана - 1366 дни до 4 юли 2023 година

Решението предстои на инспекция пред Апелативен съд - Варна в 14-дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР