Варненският храм Св. Атанасий чества Гергьовден като свой втори храмов

...
Варненският храм Св. Атанасий чества Гергьовден като свой втори храмов
Коментари Харесай

Любимият на варненци храм „Св. Атанасий почита Гергьовден с раздаване на 400 порции осветено агнешко

Варненският храм „ Св. Атанасий ” празнува Гергьовден като собствен втори храмов празник. Южният трон в олтара е отдаден на свети великомъченик Георги Победоносец.

``
реклама

Той е пренесен от едноименната черква, намирала се на територията на римските терми във Варна и разрушена през 1948 година От 2014 година в “Св. Атанасий ” се намира още една огромна реликва – копие на чудотворната икона на свети Георги от Зографския манастир на света Гора, която притегля доста богомолци.

Празничните богослужения ще стартират още на 5 май, неделя, от 18.00 ч. с вечерня, а след нея ще се отслужи акатист към св. Георги пред копието на чудотворната му икона.

На 6 май, неделя, от 9.00 ч. е началото на светата Литургия, а незабавно след края ѝ ще се отслужи водосвет. Църковното настоятелство е подготвило над 400 порции агнешко, които ще бъдат осветени и раздадени на миряните.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Ком
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР